avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubiri castigate in instanta pe dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubiri castigate in instanta pe dreptul muncii

Am cerut si am castigat in instanta despagubiri, reprezentand un spor la salariu neacordat de institutia unde lucrez. Prin sentinta mi s-a respins capatul de cerere cu privire la inregistrarea acestor drepturi in carnetul de munca si s-a specificat ca aceste drepturi nu sunt de natura salariala. Sentinta este din noiembrie 2008 si am inceput executarea silita , cu un executor care a trimis somatie la institutie in mai 2009. Dupa intrarea in vigoare a OG 71/2009 executorul sustine ca executarea a fost intrerupta de aceasta ordonanta si ca el nu mai poate face nimic.
In sentinta se specifica ,, aceste despagubiri nu sunt drepturi de natura salariala,,
Nelamurirea mea este...... despagubirile intra sub incidenta OG 71/2009 ?????
Ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 09:01, 3 Iunie 2010
aveti posibilitatea continuarii executarii. luati legatura cu executorul si explicati faptul ca, nu executa drepturi de natura salariala.
I-am transmis in scris acest lucru inca din iulie 2009 (am dovada inregistrarii acestei adrese la executor) dar ....nimic, spune ca nu prea am dreptate, interpreteaza ca aceste despagubiri sunt drepturi de natura salariala.
Pot sa ma adresez Corpului executorilor judecatoresti ? Cel putin sa lamuresc problema.
executorul judecatoresc pune in aplicare hotarirea instantei si nu face aprecieri si interpretari asupra continutului. puteti sa solicitati un punct de vedere a corpului expertillor judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor la executare ! mara_33 mara_33 Buna ziua ! Am o situatie dificila din partea execut jud., in a executa drepturile salariale .Titlul execut, care reprzinta sentinta data in ... (vezi toată discuția)
Validare poprire 1169 1169 M-AM ADRESAT UNUI BIROU EXECUTOR PENTRU RECUPERAREA UNOR DESPAGUBIRI SALARIALE. FARA SA STIU A INTRODUS O ACTIUNE IN INSTANTA PENTRU VALIDARE POPRIRE, NU S-A ... (vezi toată discuția)
Plata despagubire ContSters146823 ContSters146823 In baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile s-a dispus si plata unei despăgubiri constând în toate drepturile salariale indexate, majorate, ... (vezi toată discuția)