Am fost la Oficiul de cadastru sa introduc privilegiu rang prioritar pt.un proprietar care are restante la intretinere si apart.este scos la licitatie de banca la care a fost pus gaj pt.un imprumut.
Mi s-a spus ca taxa este de 100 lei + 0,1% din suma. Eu stiam ca aceast demers este scutit de taxa de timbru. Sau aceasta nu e taxa de timbru (o fi taxa de cadastru???X-()
In tarisoara noastra romanica fiecare institutie a statului, atentie - bugetara - isi face de cap in legatura cu taxele proprii pe care le impun cetatenilor.
Ca sa dea o tenta legala acestor abuzuri, "baietii" se acopera cu tot felul de regulamente interne (este o vorba care spune ca mortii se acopera cu pamant iar vii cu hartii...).
Este o tema foarte importanta pe care trebuie sa o discutam aici pe forum sa vedem cum putem scapa de aceste biruri.
La fel cum expunea autorul topic-ului situatia din localitatea sa, la fel se petrece si la noi la Iasi, dar momentan nu am amanunte. Voi reveni cu amanunte privind pretentiile locale. Mai mult, in ultima perioada ISCIR-ul local ne indoaie cu taxele pe care acestia le percep as. prop. privind functionarea ascensoarelor. Aici am un exemplu de crasa nesimtire: inregistrarea unui contract de prestari de servicii pe care as. noastra la incheiat cu o firma pentru intretinerea ascensoarelor, costa, fix 100,00 lei. Deci repet, acest ISCIR nu face nimic, dar absolut nimic decat sa inregistreze intr-o condica (de ce trebuie sa inregistreze este alta poveste) un document pentru care percepe aceasta taxa de 100,00 lei, iar pentru o simpla verificare, in urma unei reparatii curente, se percepe o taxa de 90,00 lei - eliberata de inspectorul care semneaza Procesul verbal de receptie... Totul fara nici-o discutie, iar bietii meseriasi sunt adevarati supusi austrieci - nu comenteaza absolut nimic, altfel...