dupa cate stiu, aceasta procedura este gratuita (rog sa mi se comunice temeiul legal), insa la oficiul de cadastru mi s-a comunicat ca se percepe o taxa. daca asociatia plateste aceasta taxa, poate fi ea recuperata de la respectivul proprietar ?
1-Instituire privilegiu imobiliar prevazut de Art 51 din L nr 230/2007la OCPI care se realizeaza dupa achitarea serviciului
2-Recuperarea taxei poate fi realizata cu ocazia executarii silite
3-Actiunea asociatiei de proprietari in instanta ,este scutita de taxa in temeiul art 50 (2) din L nr 230/2007
Si altii au banuit ca actiunea este gratuita, dar desi o multime de alte institutii de stat sunt platite din banul public, uite eu, numai astazi am cheltuit pe ”taxe” peste 300 lei. Guvernantii si-au facut un obicei de a da frau liber sefilor acestor institutii de a da tot felul de Ordine prin care se instituie taxe pentru orice.
Exemplu, la fostul ISCIR daca vrei sa inregistrezi un contract de service cu o firma specializate, te costa 90 lei. Repet, numai pentru a inregistra un contract, adica o domisoara secretara scrie un rand intr-un registru!.
........................
Sa revenim. La OCPI, taxa este de 0,1% din valoarea debitului proprietarului pe care vrei sa-l blochezi la maninela + 100 lei. Deci cerere, semnat presedinte, copii dupa ultima lista de plata, achitat taxa si in 2-3 zile ai citatia pe masa.
Daca poti sa o recuperezi de la inpricinat? Depinde de hot. com. executiv - ca tot e la liber sa pui taxe de tot felul...