am cump in 99 un ap cu chitanta de mana de la o persoana cand am divortat de fostul sot am castigat ap la partaj cu diferite probe si martori....am hotarare def si irev .imi pot face legalizarea hotararii pe numele meu neavan acte de vanz cump cu pers respectiva
daca in momentul partajului imobilul cumparat a fost recunoscut de instanta ca fiind bun dobindit, in mod legal, in timpul casatoriei, hotarirea instantei prin care s-a facut partajul tine loc si de act autentic privind dobindirea acelui bun.
Nu rezulta despre ce act juridic este vorba.
Daca este incheiat un act juridic cu o persoana straina de proces, o persoana care nu este parte in proces si nu avea act juridic translativ de proprietate instanta nu putea recunoaste decat un drept de creanta.Nu poate fi vorba de transmiterea proprietatii printr-un act juridic netranslativ de proprietate...
Adica instanta nu ii putea conferi proprietatea fara sa o aiba...ca sa ne exprimam pe interesul userului nostru...
Rog raspuns exact
loricica79
in 99 am cumparat impreuna cu fostul sot un ap cu contract de mana,in 2005 am divortat aducand probe in instanta ca ap respectiv a fost cumparat de noi am ... (vezi toată discuția)