avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa

cum procedez daca in actul de vanzare-cumparare terenul are 500mp la fel sin in Cf-ul, dar acum la intabularea casei construite terenul remasurat are doar 445mp????? acum am observat ca si la obtinerea autorizatiei de construire e trecut ca teren de 450mp, desi in CF-ul atasat scria 500mp? cum procedez pt a redobandi cele 55mp lipsa???? multumesc pt orice sugestie
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:37, 4 Iunie 2010
faceti cerere de rectificare a intabularii..dar daca cadastru este pe 445 ramane asa...
Trebuie sa faceti o actiune in revendicarea terenului pierdut si aflat la vecinul din dreapta sau din stanga.., sau , nu stiu...terenul se afla in posesia altcuiva pentru care nu are acte...sau are in fapt mai mult decat in acte...
Mai putin se poate intabula dar mai mult nu se poate....
ati cumparat un teren cu limite bine stabilite? garduri, repere, etc. dar nu l-ati masurat niciodata? deci nu stiati ca suprafata reala este 445mp? si suprafata din acte 500mp?
e posibil sa nu fi stiut ca in extrasul CF a fost inscrisa doar suprafata din acte. Deci ati fost pacalit de vanzator cu/fara concursul functionarului public de la cadastru care nu a trecut si suprafata din masuratori.
nu am intles insa cum de nu ati citit ce scria in Autorizatia de construire?
in mod sigur e vinovat si "topograful" care nu v-a informat de suprafta reala cand a facut documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire.

in concluzie este posibil sa nu fi avut niciodata suprafata de 500mp. si trebuie sarecuperati "pierderea" de la vanzator! sau putin probabil sa fi pierdut 55mp la vecini. Concluzie valabila daca aveti limite bine stabilite, garduri, brazda pamant, repere.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai putin decat in actul de proprietate Laki2000 Laki2000 - Am decis sa cumpar o casa , dar proprietarul nu avea cadastru. Din masuratori, mi-au iesit insa cu 55 mp mai putin decat in titlu (proprietarul imi ... (vezi toată discuția)
Recunoastere limite propietate inscrisa la cadastru: in zona ... mateiz mateiz Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In zona ... mateiz Utilizator 11:45, 14 Noiembrie 2022 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in ... (vezi toată discuția)
Problema intabulare teren Ana2012 Ana2012 Se dezbate o mostenire legata de un teren cu casa; au venit cei de la cadastru si au inceput masuratorile conform actului de proprietate; -sa constatat ca ne ... (vezi toată discuția)