avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz plata concediu de odihna

Ce as putea face in cazul in care seful nu mi-a data concediul de odihna aferent anului 2009(zilele) si nici partea baneasca .Nici pana in prezent nu am plecat in concediu pe motiv ca nu are cine-mi tine locul. Se poate prescrie acest concediu? Daca imi aproba c/v concediului , pot intr-o luna sa primesc si co aferent 2009 si salariu aferent lunii lucrate din 2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 4 Iunie 2010
Solicitati-i in scris efectuarea concediului de odihna [e anul 2009 . Conform Codului muncii angajatorul este obligat sa va acorde co pana la sfarsitul anului . Nu va poate compensa in bani concediul neefectuat , compensarea in bani se poate acorda numai la incetarea contractului individual de munca .
In Codul Muncii este prevazut ca angajatul care nu si-a efectuat concediul de odihna in anul respectiv, poate sa-l efectueze in anul urmator. Si plata acestuia este permisa doar daca respectivul se lichideaza, daca este in continuare angajat nu este permisa plata cv zilelor respective.
monica36 a scris:

Ce as putea face in cazul in care seful nu mi-a data concediul de odihna aferent anului 2009(zilele) si nici partea baneasca .Nici pana in prezent nu am plecat in concediu pe motiv ca nu are cine-mi tine locul. Se poate prescrie acest concediu? Daca imi aproba c/v concediului , pot intr-o luna sa primesc si co aferent 2009 si salariu aferent lunii lucrate din 2010?

Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat - art.60 alin.1 CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere concediu de odihna retroactiv si platit? casa casa Lucrez in intatamnt si in 2006 in februarie am intreat in concediu prenatal ne beneficiind de zile de concediu de odihna pentru anul respectiv. M-am reintors l ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna compensat daca a avut concediu medical gia382000 gia382000 Premise: 1. La plecarea din societate se acorda concediul de odihna neefectuat cuvenit pina la ziua lichidarii. 2. Concediul de odihna neefectuat pina la ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)