avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c bazat pe minciuna in fata notar se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c bazat pe minciuna in fata notar se poate anula??

in 1991 la un notar se prezinta un batrin de 86 ani si doi martori{rude cu batrin} consilieri in primarie care stiau ca mint dar au facut-o pt bani, si vind un imobil care avea alt nume la rol in reg agr. si care avea si o succesiune nedezbatuta. deci batrin se declara vaduv,cei doi il sustin si vind unui prieten al celor doi. In 2008 cel ce cumpara, parasit de cei doi, se vede nevoit sa cheme cei 5 mostenitori in instanta. Se poate cere anularea partiala a contractului de v-c in aceste conditii?? :OSi mai ales daca se dovedeste cu martori ca si cumparatorul cunostea acest aspect?:"> Va multumesc
Cel mai recent răspuns: julius.jr , utilizator 22:52, 4 Iunie 2010
Cam ciudata v-c la notar a unui imobil pe baza de martori.Situatia este complexa consultati un avocat.
Evident contractul de v-c este anulabil in instanta.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Spuneti anularea partiala...inseamna ca va referiti doar la partea ce ar reveni si celorlati mostenitori, exceptand partea batranului care si-a instrainat partea?

Da, este posibil sa se obtinea nulitate partial absoluta a vanzarii.... eista mai multe motive..in functie de situatia de fapt si de drept existenta...
Daca prezentati situatia unui avocat, inclusiv actele...va va putea da un sfat competent...
Deci in principiu, se poate...
Multumesc dl. Radu=D>Spun partiala in ipoteza in care batrinul a facut acea vinzare, desii noi mostenitorii ne intrebam daca era posibil acest lucru din moment ce batrinul nu mai locuia la adresa la care vinde din 1974. In 1991 cind are loc aceea tranzactie titular de rol era unul din mostenitori{cu acordul scris al batrinului care a semnat la primarie pt acest lucru}.Asta ne face sa credem ca notarul a fost ,,pe mina'' cu cei doi. Unul dintre ei este actual primar si avem numai piedici din partea lui. Va mai rog ceva:- Poate cineva sa-mi spuna daca este obligatoriu ca intr-o primarie sa existe date referitoare la infiintarea sau desfiintarea unui nr de rol in registrul agricol al primariei, in conditiile in care titularul acestui rol figura cu gospodarie individuala in 1980-1990? Si cum pot obtine de la aceea primarie un istoric de rol fiscal?:worthy: Cerere am facut dupa lege dar nu am primit nimic! Cine mai poate controla arhivele primariilor si ma poate ajuta?:sorry: Multumesc tuturor:love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns primar= ba e alba ba e neagra? ce parere aveti? julius.jr julius.jr in 1991 un consilier local, viitor si actual primar, se declara succesor legal,si* vinde*o mostenire nedezbatuta desii in realitate existau 6 most adevarati. ... (vezi toată discuția)
Greseala mea!! mai pot recupera macar contravaloarea investitiilor?? julius.jr julius.jr In 1991 am cumparat o casa cu v/c la notar si pentru ca in acel contract nu se prinde tot teren mai fac cu vinzator 3 chitante de mina,urmind ca dupa o ... (vezi toată discuția)
Valabilitate acte incheiate la notar !!! julius jr julius jr am citit in forum: pentru ca un act v-c sa fie legal incheiat in fata notar trebuie ca vinzatorul sa prezinte TP sau extras CF sau certificat de most ! eu ... (vezi toată discuția)