avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cont 6028
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cont 6028

Eu cand am o factura de achizitii pentru materiale consumabile, trec direct pe contul 6028 valoarea. Vreau sa stiu daca trebuie facut bon de consum si daca aveti ceva model. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 09:23, 4 Iunie 2010
nu este gresit sa inregistrati in direct in contul 6028, desi mai corect ar fi sa utilizati contul 604, dar acest lucru nu are implicatii fiscale. bonul de consum (si anterior acestuia NIR-ul), din punctul meu de vedere, nu este necesar decat daca exista gestiune de materiale si daca se stocheaza materialele consumabile despre care vorbiti.
in schimb, pe facturile de materiale la care nu se intocmesc NIR ar trebui ca unul din salariati sa semneze pentru primirea acestor materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 604 sheyda sheyda Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604? (vezi toată discuția)
Inregistrare papetarie si alte mat.consumabile deutz deutz Pentru aprovizionarile de papetarie si alte mat.cons. gen : dosare, hartie copiator, nir-uri, registre casa, role casa marcat..etc) mai trebuie facut NIR sau ... (vezi toată discuția)
Contul 3021 si 3028 georgianan georgianan Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire?am cautat pe internet, dar nimic ce ma intereseaza.....care este diferenta dintre cele 2 conturi?...ex: hartie, pixuri, ... (vezi toată discuția)