Pe langa functia de baza, obtin si alte venituri supuse impozitarii, pe baza unor contracte. Ma intereseaza daca si aceste venituri sunt luate in calcul pentru stabilirea indemnizatiei, chiar daca pentru aceste sume statul nu a incasat CAS?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata impozitelor si contributiilor legale (CAS, CASS, Somaj) ci numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile, indiferent cum sunt obtinute acestea.
Ce imi puteti spune despre veniturile care se impoziteaza partial. De exemplu, pe baza unui contract mi se retine de la plata 10% din impozit, urmand ca restul sa imi fie impozitati ulterior direct de catre Administratia Finnciara. Si aceste venituri sunt luate in considerare?
1. Da, sunt luate in considerare pentru ca sunt venituri profesionale si sunt impozabile. Fiscul o sa va dea o adeverinta din care sa reiasa venitul dvs. impozabil pe cele 12 luni premergatoare nasterii. Plata impozitului pe venit este alta problema.
2. Cum spuneam mai sus, intr-un mesaj, acordarea indemnizatiei de CCC nu este conditionata de plata acestor impozite sau contributii ci exclusiv de obtinerea de venituri profesionale impozabile.