avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului. Venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului. Venituri luate in considerare

Buna dimineata

Pe langa functia de baza, obtin si alte venituri supuse impozitarii, pe baza unor contracte. Ma intereseaza daca si aceste venituri sunt luate in calcul pentru stabilirea indemnizatiei, chiar daca pentru aceste sume statul nu a incasat CAS?

Va multumesc,
Mioara Palcu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 21 Iunie 2010
Se iau in calcul toate veniturile impozabile.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata impozitelor si contributiilor legale (CAS, CASS, Somaj) ci numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile, indiferent cum sunt obtinute acestea.
Va multumesc!
Ce imi puteti spune despre veniturile care se impoziteaza partial. De exemplu, pe baza unui contract mi se retine de la plata 10% din impozit, urmand ca restul sa imi fie impozitati ulterior direct de catre Administratia Finnciara. Si aceste venituri sunt luate in considerare?
1. Da, sunt luate in considerare pentru ca sunt venituri profesionale si sunt impozabile. Fiscul o sa va dea o adeverinta din care sa reiasa venitul dvs. impozabil pe cele 12 luni premergatoare nasterii. Plata impozitului pe venit este alta problema.
2. Cum spuneam mai sus, intr-un mesaj, acordarea indemnizatiei de CCC nu este conditionata de plata acestor impozite sau contributii ci exclusiv de obtinerea de venituri profesionale impozabile.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de drepturi de autor -calcul pentru stabilirea indemnizatiei ? rrramor rrramor Buna seara! Am o angajata gravida in luna a 4a care mi-a adresat o intrebare careia nu i-am gasit raspuns pana acum: un contract de drepturi de autor incheiat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_togea mirela_togea Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca norma intreaga la o societate si am obtinut venituri si din activitati independente supuse impozitarii (cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)