avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Perioada de notificare pentru defectele in constructii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Perioada de notificare pentru defectele in constructii

Am o rugaminte mare. Ma poate indruma cineva spre un act normativ care sa stipuleze care este perioada de notificare a defectelor in constructii?
Am nevoie de baza legala, un minim sau un maxim al acestei perioade, pe care trebuie sa o includ intr-un contract.
AM cautat diverse acte normative din domeniul constructiilor dar nu am identificat un articol clar in acest sens.
Pot sa ma folosest de Decretul din 58?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:24, 4 Iunie 2010
Buna ziua !
Orice constructie este garantata de constructor 5 ani iar pentru viicii ascunse 10 ani, exista si legi in acest sens.
Principalele reglementari care dau dreptul unui consumator sa ceara daune de la constructor pentru vicii ale constructiei :
- Legea 10/1995, actualizata, privind calitatea in constructii.
- Legea 50/1991 republicata si actualizata privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Cu stima !

Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou. vicii ascunse descoperite. pot denunta contractul? in cat timp trebuie sa remedieze constructorul problemele? bpapiiro bpapiiro Salut, in 2008 am achizitionat un apartament + garaj la subsolul blocului. Insa, am descoperit mai multe vicii ascunse si ori de cate ori ma duc la ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin programul prima casa - vicii constructie RoxanaPetrescu RoxanaPetrescu Am cumparat prin programul \\"prima casa\\" un apartament in bloc nou construit, tip \\"rezidential\\". Dupa prima saptamana de cand mi-a fost predat (cat nu a ... (vezi toată discuția)
Garantia acordata lucrarii andr33apn andr33apn Buna ziua, Exista un cadru legal (o lege, o ordonanta) care reglementeaza garantia minima care trebuie impusa unei lucrari : constructii linii electrice ma ... (vezi toată discuția)