avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul refuza sa elibereze cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul refuza sa elibereze cartea de munca

Buna, ce se poate face in cazul in care o persoana care si-a dat demisia i-a cerut angajatorului sa-i de-a cartea de munca si acesta refuza pe motiv ca o sa i-o de-a doar dupa ce ii va da 300 de lei pe care i i-ar fi dat drept salariu in luna in care a fost in concediu fara plata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 4 Iunie 2010
Depuneti o sesizare la ITM in care explicati ce se intampla.
Functionarii ITM sunt obligati sai raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
Daca a fost concediu fara plata, ce reprezinta dei 300 de lei ?
L.C.

un "cadou" din partea sefului pt angajatii lui pt a-l ierta ca aproape 5 luni nu le-a dat de lucru nimic.

Era de laudat dar nu merita daca acum vrea "cadoul" inapoi. :acute:
Are vreo dovada pentru "cadou"? Daca nu are puteti sa nu va faceti griji putand sa-i inapoiati sau nu, dupa cum considerati.
Mergeti linistita la ITM, aveti legea de partea dvs. dupa cum precizeaza si domnul Tudor Valeriu.
O zi buna.
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator
un "cadou" din partea sefului pt angajatii lui pt a-l ierta ca aproape 5 luni nu le-a dat de lucru nimic.
1. Din Decretul 92/1976 (in vigoare si astazi):
Art. 5. - Carnetul de munca poate fi retinut numai de organul de urmarire penala, pentru cercetari in legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmarire penala este obligat sa elibereze, unitatii sau titularului, dovada de retinere a carnetului de munca.
2. Sesizati ITM si/sau actionati in judecata pe angajator la judecatoria de care apartineti.
3. Daca aveti o datorie la angajator acesta va poate actiona in judecata pentru recuperarea pagubei dar nu va poate retine carnetul de munca.
tudorvaleriu a scris:

.......
2. Sesizati ITM si/sau actionati in judecata pe angajator la judecatoria de care apartineti.
..........

In cazul refuzului de eliberare a carnetului de munca, instanta competenta este judecatoria in a carei raza isi are sediul angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluarea carnetului de munca de la angajator utu_razvan2007 utu_razvan2007 am lucrat la un magazin apoape 11 luni dintre care am fost angajata doar 4luni pentru ca nu a vrut patroana sa ma angajezee ptr ca nu am avut cm acum nu vrea ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca bonicol bonicol o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., ... (vezi toată discuția)