avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
La firma X este asociat unic o firma din Germania care a numit un administrator roman care are si functia de director general si este angajat cu carte de munca.
Acest administrator isi poate semna decizia de desfacere a contractului de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20964 , utilizator 14:23, 29 Iunie 2010
Cine i-a semnat CIM poate semna si decizia de incetare a acestuia.
Da, poate sa-si semneze si decizia de incetarea a c.i.m. numai in cazul in care in calitatea de director general sau administrator are aceasta competenta (de a incheia si inceta c.i.m.) .
Contractul de munca a fost semnat de directorul general din Germania. Ca administrator are puteri depline. Problema e ca aceasta firma din Germania este in insolventa ( insolventa care nu afecteaza firma care functioneaza in Romania) si are numit un lichidator care nu prea coopereaza.
Parerea mea este ca poate semna decizia de incetare a raportului de munca .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract individual de munca fara acordul angajatorului LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile si ce sanctiuni se pot aplica in cazul in care un asociat cu parti egale (50 % ) intr-o societate care ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim: cine o semneaza, daca firma nu are administrator? anca.manole anca.manole Mandatul administratorului a expirat acum un an jumate. Sunt 3 angajati: un director financiar si alti doi cu functii inferioare. In conditiile astea, cine ... (vezi toată discuția)
Cui se adrsseaza directorul general? patriciageorgescu patriciageorgescu Buna ziua, am o mica problema, poate reusim impreuna sa-i dam de cap. Cui adreseaza directorul general cererea de incetare a contractului individual de munca ... (vezi toată discuția)