avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dobanda penalizatoare la plata salariilor restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dobanda penalizatoare la plata salariilor restante

Buna ziua,

Firma la care lucrez nu mi-a platit concediul medical siconcediul de sarcina si lauzie, am actionat firma in judecata si am primit dupa 9 luni in sfarsit hotarare irevocabila pentru restituirea sumei. Avand in vedere ca este vorba de o suma de 10000 ron ce trebuia sa fac pentru a se aplica si dobanzi penalizatoare soldului restant pentru aceasta intarziere???? Rog raspuns urgent, pentru ca ei urmeaza sa imi vireze banii, se mai poate face ceva pentru a aplica dobanzi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 5 Iunie 2010
Hotararea instantei de judecata contine si actualizarea sumei cu rata dobanzii ? ...
Rata dobânzii de referinţă pentru iunie 2010 este de 6,25% pe an.
pacurariu maria a scris:

Daca sunteti bugetara se aplica coeficientul inflatiei din lunile respective si logic ar fi ca si d-voastra sa beneficiati de aceasta cota cat ca nu e prea mare si nu e cea la care cred ca va asteptati............
In sentinta definitiva ar trebui sa fie specificat :sararii majorate si indexate!
A impune dobanda dupa niste drepturi salariale suna a camatarie............nu va suparati insa avocatul are dreptate!

Nu va suparati dar chiar are dreptate pagubitul sa ceara .
Cum puteti spune ca suna a camatarie asa ceva?
Mi se pare foarte logic sa fi despagubit pentru ca ai fost lipsit de dreptul tau mai ales ca legea prevede asa ceva.
D/le Rosu ,ma refeream la modul de interpretare dpv al legiuitorului pentru ca dupa mine ar trebui ca cei ce nu platesc la timp drepturile salariale obtinute prin sentinte sa-ti plateasca inclusiv toate penalitatile de intarziere sau dobanzile pe care le poti justifica in fata instantei.Numai ca la noi nu functioneaza inca dreptatea si o stiti prea bine!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
pacurariu maria, utilizator
Salariatul este îndreptăţit să pretindă de la angajatorul care l-a păgubit nu numai creanţa propriu-zisă privitoare la despăgubiri, ci şi dobânzi. De asemenea, este admisibilă şi actualizarea creanţei în functie de rata inflatiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! salariu ancabanciu ancabanciu Daca un angajat al unei firme de transport nu a avut contract de munca pe angajator l-a prins ITM si l-a obligat sa-i plateasca contributiile la ce salar se ... (vezi toată discuția)
Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Buna seara! lucrez de 2 ani,in cadrul companiei municipale de ... mariusilie73 mariusilie73 Buna seara! Lucrez de 2 ani,in cadrul Companiei Municipale de Consolidari,companie care apartine de Primaria Capitalei. In tot acest timp,salariile le-am ... (vezi toată discuția)