avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis anulat pentru conducerea sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis anulat pentru conducerea sub influenta alcoolului

Buna ziua,
Rog mult pe cineva sa-mi comunice in ce condiitii pot obtine din nou permisul de conducere auto care mi-a fost anulat ptr alcool.Sentinta penala este de 6 luni inchisoare cu suspendare , pronuntata la dat 14 12.2009.
Cand pot sustine din nou examenul de permis?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:26, 7 Iunie 2010
La un an dupa ce sentinta a ramas definitiva si irevocabila.
Completandu-l pe distinsul dn.expert ,mentionez la implinirea anului ,urmeaza sa urmati 30 de ore cursusir de legislatie rutiera,urmand ca prezentand aceasta dovada sa formulati cerere si sa promovati examenul teoretic de legislatie rutiera
va multumesc f.mult ptr raspuns...va mai rog sa-mi spuneti, daca ptr. redobandirea permisului, in afara dovezii ca am urmat 30 ore cursuri de legislatie mai este necesar sa prezint dovada ca am efectuat si ore de conducere ...
multumesc
Pentru a te inscrie la examen trebuie sa ai dosarul complet exact ca atunci cand ai facut scoala de soferi adica,analize,testul pshiologic,cursul de legislatie etc. doar ca orele de condus nu mai sunt obligatorii.
ADRIANAX a scris:

va multumesc f.mult ptr raspuns...va mai rog sa-mi spuneti, daca ptr. redobandirea permisului, in afara dovezii ca am urmat 30 ore cursuri de legislatie mai este necesar sa prezint dovada ca am efectuat si ore de conducere ...
multumesc

Raspunsul este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut pentru redobandirea permisului? rares85 rares85 Buna ziua. Peste 2 luni pot sustine examenu pentru redobandirea permisului in urma anularii.Am citit O.U.G 195/2002 ,unde am gasit ca pentru sustinerea ... (vezi toată discuția)
Din nou toata scoala? rares85 rares85 Bunaseara. Am avut un proces la inceputul acestui an pentru conducere in stare de ebrietate,azi am scos de la tribunal hotararea judecatoreasca cu ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere anulat pop.marius pop.marius Am avut permisul de conducere anulat in urma unui accident. Stiu ca pot sa ma prezint la examenul de redobandire doar la un an de la ramanerea definitiva si ... (vezi toată discuția)