avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... modificari Legea 31/1990,despre lichidari
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

modificari Legea 31/1990,despre lichidari

Buna dimineata colegi lichidatori si nu numai .
Ce puteti spune despre OUG 43/2010 din mai 2010, cu modificarea art.260 din Legea 31/1990 ?
Stiti de cand intra in vigoare aceste prevederi ?
Pentru sentintele cu numiri date inainte de aceasta ordonanta se aplica aceasta ordonanta cu lichidarile in maxim 12 luni,si raport la 60 de zile si la 6 luni de la numiri ,sau se aplica tot prevederile vechi cu 3 ani la lichidari?Desi,cunosc ca legea nu se aplica retroactiv ci numai actelor ulterioare emiterii ei , m-a bagat cineva ,,in ceata " si nu stiu care e varianta buna la aceasta problema.
Si inca o problema.
Pentru numirile de la Tribunal ca lichidator,daca pe incheiere este stampila ,,conform cu originalul" mai trebuie acestea legalizate cu taxa de timbru de 2 lei respectiv 0,15 lei,pentru a fi valabile si decontate din fondul de lichidare ,sau sunt valabile asa ?
Va multumesc frumos .
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 13:54, 22 Iunie 2011
Stiti de cand intra in vigoare aceste prevederi ?
Pentru sentintele cu numiri date inainte de aceasta ordonanta se aplica aceasta ordonanta cu lichidarile in maxim 12 luni,

raspunsul il gasit tot in cuprinsul OUG 43/2010
Art. VI
(1) Prevederile art. 260 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum a fost modificat prin prezenta ordonanta de urgenta, se aplica in mod corespunzator si procedurilor de dizolvare sau lichidare voluntara aflate in derulare la data intrarii in vigoare a acesteia, data de la care curg termenele prevazute la art. 260 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, fiind data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

mai trebuie acestea legalizate cu taxa de timbru de 2 lei

In calitate de lichidator nu platiti aceasta taxa conform art 77 din lege 85/2006
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Buna dimineata.
Multumesc de raspuns.
1.Dar,art.260(1) se refera la lichidarile voluntare nu si la cele judiciare.
2.Sa stiti ca am intrebat la grefa ,si totusi,eu ca lichidator,pentru legalizare, trebuie sa prezint taxa judiciara de timbru de 2 lei achitata de mine in contul debitorului.Altfel nu mi le legalizeaza .
Marius Bote .
1.Dar,art.260(1) se refera la lichidarile voluntare nu si la cele judiciare.

De unde se desprinde acest aspect ???
art 260 face parte din :
TITLUL VII
Lichidarea societăţilor comerciale
CAPITOLUL I
Dispoziţii generale

ca urmare consider ca se aplica tuturor societatilor in lichidare
2.Sa stiti ca am intrebat la grefa ,si totusi,eu ca lichidator,pentru legalizare, trebuie sa prezint taxa judiciara de timbru de 2 lei achitata de mine in contul debitorului.Altfel nu mi le legalizeaza .

Cererea o faceti dvs in calitate de lichidator - parte in dosarul de faliment
si ca urmare se aplica art 77 din lege 85/2006 , cel putin la TMB asa procedez
Adrian Stoica, Practician in insolventa
se aplica in mod corespunzator si procedurilor de dizolvare sau lichidare voluntara aflate in derulare la data intrarii in vigoare a acesteia,

Da ,asa e ,scrie ca se aplica ...si procedurilor de lichidare voluntara...dar nu si celor de lichidare judiciara .Nu reiese lucrul acesta .Eu ma refer la intrebare la cele judiciare nu voluntare .
Asa cum am mai spus art 260 face parte din capitolul care prezinta modul de lichidare al tuturor soc comerciale CU NUMIREA UNUI LICHIDATOR
se aplica in mod corespunzator SI procedurilor de dizolvare sau lichidare voluntara

Prevederea mentionata de dvs este binevenita in lege deoarece pana in prezent nu era specificat un termen limita de radiere dupa dizolvare pt soc care au optat pt aceasta varianta (fara numirea unui lichidator)
Practic chiar eu am radiat o soc anul trecut care era dizolvata din 2001 - (asociatii nu stiat ce sa mai faca !?)

Alte discuții în legătură

Lichidare societate DOMI.C DOMI.C CONFORM LEGISLATIEI RO, CAT TIMP DUREAZA DE LA DEPUNEREA DOSARULUI DE LICHIDARE PANA LA RADIEREA SOCIETATII? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)
Procedura de lichidare a unei societati voluntar Alinbv08 Alinbv08 As dori sa stiu si eu minim 4 motive prin care se poate intra in lichidare cu o firma cu actionariat voluntar? (vezi toată discuția)