avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA - Indemnizatie crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA - Indemnizatie crestere copil.

Daca sotia mea este PFA, isi poate trece cartea de munca pe PFA? PFA ce contributii trebuie sa plateasca la stat pentru asigurati (angajati cu CIM)? De fapt ma intereseaza sa stiu ce oblibatii are o societate fata de o salariata aflata sau care trebuie sa intre in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani? Daca sotia mea isi retrage cartea de la societate si o baga pe PFA, achitandu-si taxele catre stat, poate primi indemnizatie crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:26, 8 Iunie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, sotia dvs trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Veniturile realziate ca PFA se iau in calcul la stabilirea indemnziatiei pentru CIC.
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat.
freelis, sotia mea a realizat in ultimul an venituri supuse imozitului pe venit, dar din februarie 2010 si-a facut PFA pentru comert online. Ei, acu', din ce-am inteses, ea nu ar mai avea dreptul la acea indemnizatie, datorita faptului ca acest PFA se considera ca fiind o sursa de venit. Deci, o perioada, pana a nascut, ea a mers in paralel cu job-ul si cu PFA-ul. Faza e, repet, ca acum, cica, n-ar mai avea dreptul la aceasta indemnizatie deoarece e PFA.
1. Veniturile obtinute ca PFA sunt venituri profesionale impozabile si se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
2. Acestea fiind zise indemnizatia de CCC se suspenda pe perioada cat beneficiarul acestei indemnizatii are astfel de venituri, asa cum spune OUG 148/2005:
Art.12 (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E o greseala sa vrei sa muncesti? marrius_danny marrius_danny sotia a nascut si neavand servici inainte de nastere am decis sa imi iau eu concediu de crestere a copilului.am stat 3 luni acasa dar am vazut k ne descurcam ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie 85% RoxanaBucur RoxanaBucur 1. Cumva la calculul indemnizatiei de 85% din venituri intra si veniturile realizate din tranzactiile de la bursa? 2. In perioada concediului de crestere ... (vezi toată discuția)
Cumul indemnizatie pentru ccc cu alte venituri andreearopotan andreearopotan Buna ziua, Momentan copilul meu are 7 luni si eu sunt in CIC. Doresc sa castig suplimentar si in acest sens am pornit la interviuri pentru o alta ... (vezi toată discuția)