avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... schimbare avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

schimbare avocat

Buna,. As putea schimba avocatul daca procesul este in desfasurare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 11:13, 8 Iunie 2010
Daca avocatul reclamantului invita la biroul sau paratii fara sa aduca la cunostinta clientului -reclamant acest fapt , este corect ?
Nu,nu este corect,dar cred ca trebuie sa dati mai multe amanunte in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Depinde de imprejurari...Daca acea intalnire a avut loc si are legatura cu procesul dv. iar avocatul nu v-a comunicat acest lucru, este ciudat, deoarece avocatul este mandatarul partii pe care o reprezinta iar toate actele sale ar trebui sa fie facute cu incuviintarea mandantului, respectiv a clientului.
Nu toti avocatii isi indeplinesc obligatiile asumate prin contract cu cererea permisiunii partii pentru fiecare act pe care-l face. De asemenea, nu avocatul este obligat sa isi caute clientii si sa le spuna ce s-a mai intamplat in procesul in care este angajat de client, ci clientul trebuie sa-l caute pe avocat si sa stie in orice clipa ce se intampla in dosarul sau.
Daca insa intalnirea dintre avocat si acele parti nu a avut legatura cu procesul dv., atunci nu avea de ce sa va comunice acest lucru. Poate i-a chemat pentru alt proces sau poate pentru prestarea unor servicii.
Eu va recomand sa solicitati informatii de la avocat cu privire la scopul acelei intalniri, eventual sa va arate convocarea facuta de acesta acelor parti si sa va dea explicatii pentru faptul ca nu v-a incunostiintat despre aceasta.
Dupa aceea, reveniti pe forum cu detalii. ;)
puteti schimba avocatul
Am aflat acest lucru de la parati dupa 1 an si mi-am dat seama ca nu a fost corect.

Alte discuții în legătură

Amenda din vina avocatului the mark the mark suntem un grup de 800 persoane care am angajat un avocat ptr o cauza comuna,din pacate pana acum din cele 5 infatisari care au avut loc pana acum nu ne-am ales ... (vezi toată discuția)
Ajutor impotriva unei hotarari imorale eder eder Am avut un proces de succesiune si iesire din indiviziune la Judecatoria Sectorului 3, dosar 10433/301/2007, partile fiind eu pe de o parte si maica-mea si ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu vrea sa-mi dea prima pagina de la o hotarare tobescu tobescu Buna ziua, as vrea sa mi spuneti ce pot sa fac daca avocatul meu nu vrea sa mi dea prima pagina de la o hotarare? Mi a spus ca a pierduto si el nu este copist ... (vezi toată discuția)