avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Buna ziua, eu lucerz la o firma de paza, o zi de 17 ore, iar cealalta zi sunt libera. Intr-o luna acumulez peste 200 de ore. Pe statul de plata si pe fluturas nu imi apar nicaieri orele suplimentare. Mentionez ca am un salariu brut de 720 lei. Firma imi plareste 3 lei pt o ora suplimentara.As dori sa aflu cat ar trebui sa-mi plateasca in mod normal, si cum se poate face ca acele ore suplimentare sa apara pe statul de plata, sau cel punti ce drepturi am, avand in vedere ca lucrez o zi si o zi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 6 Iunie 2010
va sugerez sa aruncati o privire aici
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc. am aruncat o privire, dar problema e ca, chiar daca sesizez ITM-ul, nu vor gasi nimica, pt ca aceste ore nu apar nicaieri
Dovada efectuarii orelor suplimentare se poate face consultand caietele de procese verbale (obligatorii la o firma de paza ) !
Da, intradevar de acolo se poate face dovada orelor suplimentare
Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
In CCMN, acest spor este de 100%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare marthal marthal as vrea sa stiu ce procent din salariu net? sau brut? reprezinta plata orelor suplimentare in CIM sunt incadrat la 8h/zi dar voi lucra 10h/zi, cele 2 ore ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare ContSters75649 ContSters75649 lucrez la o firma de paza si protectie si lucrez pe luna cate 240 de ore adica 10 zile a cate 24 de ore .ce depaseste aceste ore pute ti sa -mi spune ti cum ar ... (vezi toată discuția)
Plata inventar legroeg legroeg am facut la sfarsitul lunii trecute inventarul la societatea unde sunt angajat ca gestionar. ar trebui sa fie platit timpul on care s-a efectuat inventarul ... (vezi toată discuția)