avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie fals!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie fals!

Va rog ajutati-ma - cu un sfat eventual - pe care la randul meu sa-l pot transmite partii in cauza: este vorba de o posibila acuzatie de fals in acte contabile - 4 facturi facute pentru inchirierea unui camion - care facea obiectul unui contract de comodat pe durata de 1 an. Nu s-au emis facturi lunare pentru aceasta chirie, s-au omis cateva luni de la facturare, acum prorpietarul camionului sustine ca ar fi fals in acte. mentionez ca si primele facturi emise in cadrul contractului de comodat au fost intocmite de aceeasi persoana (este vorba de 2 concubini care s-au separat dupa 3 ani de trai in comun).
Exista vreun temei legal pentru a sustine acest lucru?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 07:02, 11 Mai 2007
comodatul presupune darea in folosinta cu titlu gratuit...
Fals nu poate fi. Evaziune fiscala, posibil.
Multumesc frumos! Dar daca era comodat, inseamna ca nici facturile emise anterior celor cu probleme sunt nevalide, nu?
Daca in contract nu exista interdictie de inchiriere, se poate. Comodantul nu cere nimic iar comodatarul poate sa-l inchireieze la terte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat tavison55 tavison55 Contracul de comodat prin care se constituie darea in folosinţa gratuita către Comodatar, a unui spatiu pentru a servi Comodatarului drept sediu social ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters63174 ContSters63174 Buna! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In cazul in cand o firma a vandut unei alte firme un camion iar cel care l-a cumparat nu l-a achitat inca dar vrea ... (vezi toată discuția)
Închirierea unor echipamente cu contract de comodat este un act de evaziune fiscală, sau nu ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Daca inchiriez anumite echipamente , printr-un contract de comodat, se npoate numi sau evaziune fiscala sau alt tip de infractiune ... (vezi toată discuția)