avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comodat

Contracul de comodat prin care se constituie darea in folosinţa gratuita către Comodatar, a unui spatiu pentru a servi Comodatarului drept sediu social trebuie urmat si de anumite documente financiar contabile emise in baza acestui contract cu titlu gratuit?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:16, 25 Mai 2015
Buna ziua,
Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit.
Daca prin continutul sau comodatarul s-a obligat ca sa suporte anumite costuri privind imobilul pe perioada derularii sale (intretinere , reparatii, etc) atunci actele care dovedesc aceste fapte trebuiesc atasate la contract daca le solicita comodantul la incetarea contractului.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu trebuie asimilat cu factura cu discount 100%, care ar genera cheltuieli cu chiria si venituri financiare in paralel.
In concluzie, contractul nu trebuie urmat de alte documente financiar-contabile.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat locuinta OIL OIL DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ? ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ? (vezi toată discuția)
Acuzatie fals! Jonica Jonica Va rog ajutati-ma - cu un sfat eventual - pe care la randul meu sa-l pot transmite partii in cauza: este vorba de o posibila acuzatie de fals in acte contabile ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ramonica_bubu ramonica_bubu Buna, Am inteles ca de la 1 iulie 2010, contractele de comodate pentru infiintarea unui SRL trebuie inregistrat si la administratia financiara. Este valabil ... (vezi toată discuția)