avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa terminarea indemnizatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa terminarea indemnizatiei

buna ziua .am si eu o nelamurire.ma aflu in perioada de crestere a copilului pana la varsta de2 ani,perioada ce expira pe 11 iunie 2010.intrebarea mea este:pentru a mi se adauga acesti doi ani pe cartea de munca, imediat dupa expirarea concediului postnatal trebuie sa-mi reiau locul de munca? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stefi76 , utilizator 18:01, 28 Februarie 2011
Buna ziua!
In perioada de ccc aveti cm suspendat , urmand a reincepe activitatea la implinirea celor 2 ani . Raspunsul este :DA , va reluati activitatea la cea firma , insa nimic nu va impiedica sa renuntati prin demisie la acel loc de munca , cu respectarea prevederilor legale , pt. ca int5eleg ca nu va prea mai trage inima sa va duceti la acel loc de munca .:O
1. Cand ati facut cerere la angajator pentru CCC pana la 2 ani angajatorul v-a suspendat contractul individual de munca (CIM). In perioada CCC sunteti inca salariatu lacelui angajator.
2. Cu cateva zile inainte de expirarea CCC veti face o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Dupa aceea, daca nu mai doriti sa mai lucrati la acel angajator puteti sa faceti o cerere de incetarea a raporturilor de munca.
4. In carnetul de munca se inregistreaza suspendarea CIM si apoi incetarea suspendarii CIM si, apoi, eventuala incetare a CIM.
Buna seara,
Va rog am si eu 2 intrebari la d-voastra:
1. Cu cat timp inainte de terminarea concediului de maternitate si a indemnizatie se depune declaratie angajatorului despre aceasta instiintare de terminare in data de 11 martie in cazul meu ( chiar daca angajatorul mi-a spus ca voi intra in somaj deoarece au facut restructurari masive din cauza crizei financiare) ? Cum ar trebuii sa scriu declaratia, va rog.
2. Din 2006 (am intrat in concediu maternal dar baietelul a decedat la varsta de 7 luni din vina medicului recunoscuta - nastere intarziata, fat care nu se mai oxigena in burtica...), imi caut cartea de munca si depun cereri la ITM si nu-mi gasesc cartea de munca, ma tot amana de pe o saptamana pe alta ( am copii xerox pana in anul 2006). Sapt. viitoare vreau sa merg iar sa intreb la ITM, dar pana cand ma vor mai plimba pe drumuri si ce sa mai fac in aceasta situatie, va rog?
Va multumesc din suflet, o seara linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului riana5ap riana5ap In ce conditii pot sa intru in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani, daca la vechiul loc de munca imi desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din maternitate TA TA buna! am avut contract de munca pe periada nedeterminata. in locul meu a fost angajta alta persoana cu contract de munca pe perioada determinata de 1 an. ... (vezi toată discuția)