avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare somaj in urma desfacerii CIM cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare somaj in urma desfacerii CIM cu acordul ambelor parti

La inceputul lunii februarie o angajata a prezentat o cerere pentru desfacerea contractului de munca deoarece doreste sa-si mute domiciliul intr-o alta localitate, ea fiind in concediu medical. I s-a desfacut contractul de munca cu acordul ambelor parti dupa terminarea concediului medical, in aceeasi luna . La inceputul lunii iunie imi aduce o cerere pentru completarea adeverintei pentru somaj, anexa nr. 14.
Are dreptul la somaj dupa atata timp de la incet incetarea contractului si in conditiile in care ea a dorit desfacerea contractului de munca?
Daca intra in somaj eu mai pot angaja alte persoane (am nevoie de personal)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 7 Iunie 2010
Nu se acorda ajutor de somaj in cazul incetarii contractului de munca prin acordul partilor.
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Ajutorul de somaj se poate acorda atunci cand desfacerea CIM vine din partea angajatorului si nu tine de persoana salariatului.
Fosta Dvs. angajata poate beneficia de somaj in conditiile in care, de la data incetarii CIM cu societatea Dvs., a fost angajata la o alta societate de unde, ulterior, a fost concediata.
In aceste conditii, fosta Dvs. angajata are nevoie de adeverinta pentru somaj pentru a justifica indeplinirea stagiului de cotizare.
Dvs., in calitate de angajator, veti putea angaja personal.
vedeeti ce va solicita . De la dvs. nu are dreptul la somaj dar adeverinta , da

Alte discuții în legătură

Conditii necesare intrarii in somaj elencsku elencsku As dori sa va intreb daca pot intra in somaj,daca in ultimele doua luni am avut concediu fara plata.Contractul meu de munca a inceput pe 01.08.2007 (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului - etape euzoom euzoom Lucrez la societatea A de 9 ani . Am fost înștiințată verbal ca urmează să mi se desființeze postul de muncă. Mi s-a propus un alt loc de munca la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj gheorghe d gheorghe d Buna seara. Care sunt obligatiile angajatorului fata de salariat, la intrarea i somaj si timpul legal in care acesta trebuie sa depuna actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)