avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand te angajezi esti obligata sa spui ca esti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand te angajezi esti obligata sa spui ca esti insarcinata?

cand te angajezi esti obligata sa spui ca esti insarcinata? exista ceva legal in privinta asta?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:59, 7 Iunie 2010
Trebuie sa duci certificat medical und se va specifica acest lucru. Prin urmare rspunsul este da
Nu, nu trebuie sa spui acest lucru, si nici nu se va vedea in certificatul medical.
Certificatul medical este de fapt "fisa de aptitudine", in care nu se specifica astfel de detalii, ci numai daca sunteti sau nu apta de munca. Ori asta nu are legatura cu sarcina.
Unde se poate "gasi un indiciu", este in faptul ca nu vi se vor face radiografii pulmonare, dar asta nu inseamna neaparat ca se va preciza in vreo hartie de ce nu s-au facut.

Text legal exista in sens invers intrbarii dvs., adica: "este interzis angajatorului sa solicite teste de sarcina la angajare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea la plamani in medicina muncii Flory_28 Flory_28 Buna ziua! In urma cu cateva luni am sustinut o serie de interviuri la o firma. Am primit un raspuns pozitiv din partea lor si o oferta telefonica pe care am ... (vezi toată discuția)
Radiografie gravida pentru angajare Adriana16.05 Adriana16.05 Buna ziua, vreau sa ma angajez și sunt gravida in 8 luni. Examenul medical pt angajare /încadrare presupune și radiografie pulmonara ( nerecomandata in ... (vezi toată discuția)
Sarcina mutare pfa la cim DoarOIntrebare DoarOIntrebare Buna ziua, Vin aici cu o serie de intrebari legata de angajare femei insarcinate. Context: Sotia colaboreaza in regim de PFA cu o firma de cercetare de ... (vezi toată discuția)