avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prietena mea este in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prietena mea este in divort

rietena mea este in divort cu sotul ei (fire foarte violenta !) au convenit verbal ,,divort de comun acord din ,,din culpa ambelor parti " .el insista sa isi petreaca cateva zile cu fetita lor ! ce recomandare ai faceti ? sa ai permita acest lucru ? daevarul ca prietena mea se teme de reactia ,,sotului " de a nu-i mai permite fetitei sa s-e antoarca la ea ! (mentionez ca prietena mea traieste despartita de ,,sotul" ei de 2 ani !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:12, 7 Iunie 2010
Tatal minorei (sotul prietenei dvs), are dreptul legal de a avea legaturi personale cu minora, respectiv are dreptul de o vizita, sau de a petrece timp impreuna cu minora.
Simpla dvs teama ca nu ii va mai permite minorei sa se intoarca la domiciliul mamei, nu cred ca va influenta solutia instantei de judecata.
Prietena dvs nu se poate opune la stabilirea unui program de vizitare minor, dar nu este rau sa aratati instantei faptul ca este violent.
Av. Mihai Vaduva
sunt de parere sa nu i-o dea. daca tatal nu o mai aduce, nu are ce sa-i faca.
intai sa divorteze,( nu poate divorta prin acord, unul din soti va fi reclamant care va cere ca aceasta casatorie sa fie desfacuta din vina ambilor), sa obtina incredintarea copilului si apoi sa-i respecte programul de vizita al tatalui.
buna ziua .
daca sotul este violent, indicat ar fi sa se intalneasca in public cu acesta , pt. ca el sa poata sa isi vada copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor cmadrian1 cmadrian1 Buna ziua. Sunt tatal unei fetite de 3 ani si 6 luni, incredintata mamei ei spre crestere si educare. In ultma vreme fetita si-a manifestat tot mai des ... (vezi toată discuția)
Părinţi divorţaţi, ore de vizită copil minor sebestyenrozalia sebestyenrozalia Bună ziua! Prietena mea este într-o situaţie, nu ştiu cum să o denumesc mai exact, decât penibilă. Pe scurt, părinţii divorţează (abuz emoţional ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)