avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 'casa vanduta fara acte'
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

'casa vanduta fara acte'

Buna ziua!Mama mea are o casa la tara mostenire de la parintii ei(acestia fiind morti)si neavand acte pe casa(casa fiind construita in anul 1961 pe un pamant primit de la primarvor fii gata)ie).am realizat certificatul de mostenitor(intrucat mama era singura la parinti,nemaivand alti frati).cu ajutorul primariei am depus actele pt a sosi titlul de propietate pe casa ca sa o putem vinde.acesta nesosind inca si noi avand cumparatori la casa,am facut un act la mana in triplu exemplar (cu niste martori 2 oameni din sat).am scris in aceasta foaie ca am primit de la acestia o parte din bani,iar restul sa ii primim cand vin actele(nu am scris nimic daca nu vin actele pana la o anumita data pt ca nu stim cu exactitate cand vor fii gata.vreau sa va intreb ce valoare are actul acela facut la mana?cumparatorii ne pot da in judecata daca nu iese titlul de propietate si ca noi sa pierdem casa?(ma repet nu am scris nimic ce se va intampla dc nu ies actele,ci doar ca ei sunt datori sa ne dea restul de bani dupa ce vin).va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:39, 9 Iunie 2010
buna ziua.
promitentii cumparatori va pot da in judecata , solicitand pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de v-c, sau restituirea pretului platit deja cu titlu de avans .
dar daca acestia au facut renovari la casa(au investit bani in aceasta),ar putea cere banii pe care i-au investit in ea?ei din propria initiativa au cheltuit banii in renovarea casei cu toate ca stiau ca nu este gata titlul de propietate.sper ca nau ar putea cere banii investiti acolo,avand in vedere ca noi nu le-am zis asta.va multumesc
persoanele care au facut renovari la imobilul respectiv, in masura in care au inscrisuri doveditoare in acest sens , pot investi instanta de judecata cu o actiune in pretentii , solicitand despagubiri pt. investitiile facute.
acuma depinde si cand au fost facute acele renovari, intrucat este posibil sa fi intervenit prescriptia extinctiva ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de mana cu martori marinica71 marinica71 de curand am gasit o casa la tara pe care vreau sa o achizitionez.ne am inteles la pret,m am mutat in casa asteptand sa fac plata si sa o cumpar.numai ca ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri drept civil stepano stepano buna ziua! am semnat o chitanta de mana pentru vanzarea unei case la sfarsitul anului 2009. am primit un avans (aproximativ jumatate din suma). Urma sa rezolv ... (vezi toată discuția)
Teren vandut cu chitanta si martori roby197622 roby197622 Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o problema in care am intrat si nu mai stiu cum sa ies: In urma cu 5 ani de zile am vandut unui ... (vezi toată discuția)