avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu uscatorul dintr-un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu uscatorul dintr-un bloc

Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o famile de locatari (tipa este judecatoare atentie !!!) care abuzeaza de spatiul destinat uscatorului de rufe dintr-o scara de bloc.
Acestia au instaurat de la sine putere regula de a utiliza doar ei acel spatiu comun la care are dreptul fortat prin lege orice proprietar. De ani buni de zile acel spatiu este pe jumatate plin cu deseuri rezultate in urma amenajarii apartamentului acestora: resturi menajere, piese de instalatii, calorifere, cutii de carton, borcane, PET-uri, etc, toate in stare de degradare si periclitant igienat spatiului comun emanand miros de mucegai si de statut! :(
In urma cu un doi ani de zile cand m-am mutat in acest bloc am dorit si eu sa utilizez uscatorul si m-am trezit ca rufele mele erau murdarite de acesti indivizi in mod repetat. Ba scuturau sacul de la aspirator, ba dadeau cu o matura plina cu praf, iar eu fraierul trebuia sa le spal de doua ori. In afara de mine si de ei nu mai folosea nimeni uscatorul asa ca am fost direct la ei sa-mi exprim nemultumirea. Vecinii m-au avertizat ca e o problema veche si ca nimeni nu foloseste acest spatiu in afara de ei deoarece sunt deosebit de periculosi si agresivi. Bineninteles ca vecinii au avut dreptate si cele spuse s-au adeverit. M-au luat ei la intrebari ca eu le murdaresc rufele si au incepit sa ma hartuiasca!!!! :( Sa mor de nervi nu altceva....Neavand cu cine sa ma inteleg deoarece la gura lor era ca la usa cortului am apelat la ajutorul asociatiei si am facut o adunare generala in care s-a hotarat sa facem oridine in uscator si sa avem dreptul fiecare acolo. Nu numai ca nu au cedat hotararii asociatiei dar si mai mult, au agresat-o pe presedinta lovind-o cu un sac de ciment umpland-o de praf din cap si pana-n picioare. Politia a intervenit dar degeaba. Totul s-a musamalizat si judecatoarea nu a primit amenda nici in ziua de azi pentru cele intamplate iar presedinta si noi toti am ramas cu buza umflata!
Aceasta famile sunt un pericol la adresa linistii publice si fac permanent scandaluri iar noi stam ca prostii si ne minunam cum e posibil ca unuii ca astia sa fie acoperiti de politie si de alte institutii ale statului.
Va rog sa ne ajutati cu un sfat!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 10:30, 8 Iunie 2010
Uscatorul este proprietate comuna, in conformitate cu prevederile art.3 lit.c din Legea nr.230/2007. Aceasta prevedere se completeaza cu dispozitiile din anexa nr.1 lit.G din Legea Locuintei nr.114/1996 care enumera spatiile si instalatiile de folosinta comuna pentru cladiri cu mai multe locuinte, precum si cu clauzele din contractul de vanzare - cumparare apartament unde se precizezza la fiecare care este cota indiviza, respectiv un procent corespunzator cu suprafata apartamentului. De pilda, cei cu 2 camere detin un anumit procent din spatiul comun, pe cand cei cu 3 - 4 camere au un procent mai mare. dar, oricum nu detin tot spatiul. De asemenea, potrivit art.11 din Legea nr.230/2007 "Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari. Ori, acest acest accept nu exista.

Sugerez ca, in prima faza, sa faceti plangere penala pentru tulburare de posesie, conform art.220 Cod penal. Aceasta plangere trebuie facuta de toti cei afectati, dar si de o singura persoana. Se poate face si actiune civila, pentru obligatia de a face. Dar cred ca plangerea penala este mai eficienta si mai putin costitisitoare. Sectia de politie trebuie sa faca investigatii, iar daca nu face sau musamalizeaza cazul, puteti face plangere la un comisar sef de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Pentru ca toti proprietarii sa poata folosi uscatorul care, asa cum bine ati retinut, apartine tuturor proprietarilor, puteti sa optati intre mai multe tipuri de cereri de chemare in judecata, dar consider ca veti pierde mult timp, multi bani si chiar daca veti castiga vor continua sa va murdareasca rufele pana va lasati pagubasi.
In ceea ce priveste musamalizarea faptului ca au atacat o persoana (pe presedintele asociatiei) puteti sesiza si DNA-ul si CSM-ul ( acesta din urma ptr ca probabil d-na judecator s-a folosit de calitatea de magistrat pentru a obtine acest magistrat), dar va sfatuiesc sa faceti acest lucru doar daca aveti dovezi solide pentru ca altfel va puteti alege cu dosar penal ptr denunt calomnios.
Daca este vorba de cazul de la Iasi din cate stiu acest incident a fost adus deja la cunostinta CSM.
In aceste cazuri si mass-media joaca un rol mititel.......
Daca-i dam in judecata putem sa cerem mutarea silita din acest bloc?
Din surse foarte sigure stim ca ei nu sunt proprietari si apartamentul este pe numele mamei lui care este bolnava psihic cu acte. El are mutatie la aceasta adresa de cand s-a nascut, dar nevasta-sa nu are.
Sotul judecatoarei a inscenat o rapire a mamei sale pentru a o forta sa-i semneze un act de donatie pe apartament. Bineinteles ca nu i-a mers si nu a reusit sa faca ce vrea de capul lui.
O alta excrocherie facuta de el: s-a dus la o vecina din bloc si i-a cerut sa-i dea copii de la schita sapartamentului (are apartement identic cu al sau) ca sa-si refaca actele de vanzare caci "le-a pierdut" !!!. Vecina i-a dat cu flit bineinteles!

Cred ca se poate scrie carti cu mojiciile acestor indivizi si cred ca asa cum bine spunea "elga50" o sa ne folosim si de ajutorul mass-media.
sub nici o forma nu puteti obtine mutarea acelei familii din bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmposibilitatea utilizarii spalatoriei/uscatoriei MarleneC MarleneC Ce am de facut in situatia in care o familie a depozitat in spatiul spalatoriei scarii de la ultimul etaj cu pneuri, biciclete si alte lucruri care fac ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre proprietarii unei asociatii. ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA un propietar de la etajul 3 al unei asociatii de propietari ,a montat in afara balconului un suport de uscat rufe murdarindu-i celui de la etajul 2 ... (vezi toată discuția)
Uscator ocupat abuziv Vivian Ingrid Vivian Ingrid Dupa ce mi-a aruncat rufele pe casa scarii, un vecin a ocupat abuziv uscatorul comun profitand ca are geamul de la bucatarie in uscator.A tras siguranta la ... (vezi toată discuția)