avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Ce act reglementeaza situatia legala a copiilor ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Ce act reglementeaza situatia legala a copiilor abandonati?

daca un copil abandonat de parinti ajunge la varsta de 14 ani, parintii nu se stie unde sunt, copilul nu a ajuns spre norocul lui intr-un institut de stat, ci sta in ingrijire la o fundatie, exista o solutie de a obtine o carte de identitate? adica parintii nu pot sa se prezinte la politie, tutore legal nu are.
Cel mai recent răspuns: ptrclavinia , utilizator 17:33, 7 Iunie 2010
C.I. se face la domiciliul copilului in prezent , adica la fundatia respectiva. Acel copil se afla la fundatie in urma unei sentinte civile. in aceea sentinta este stipulat clar cine este reprezentantul legal al copilului si unde este domiciliul lui. In baza acelei sentinte se face CI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate la 14 ani gnosy gnosy Fiul meu a implinit 14 ani zilele astea si trebuie sa-si faca carte de identitate. Problema este ca locuim intr-o casa pe care o folosim pe baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Evidenta persoanelor ovicosma ovicosma Am urmatoarea problema, poate gasesc la voi o solutie. Am o nepoata de 14 ani, care locuieste cu parintii (sora si cumnatul meu) in KUWAIT. Acum 1 saptamana ... (vezi toată discuția)
Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)