avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare desfiintare post

Buna ziua!
Astazi cand am ajuns la munca am primit o Notificare pe care mi s-a spus sa o semnez ( si am semnat-o) prin care sunt anuntat ca se desfiinteaza postul meu si intru in preaviz.

In temeiul dispozitiilor art,. 73 din Legea 53/2003, cu modificarile ulterioare, art. 74 (2) din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, art. 68 (2), (3) din CCM la nivel de societate, se emite prezenta: NOTIFICARE.

1. Incepand cu data primirii prezentei notificari, Societatea va acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare.
Mai departe se ofera alte posturi ep care trebuie sau nu sa le accept in maxim 3 zile si sa informez compania.

Intrebare.
1. Eram obligat sa o semnez pe loc sau aveam timpd e gandire?
2. Se notifica preavizul, dar nu trebuia sa existe mai intai o decizie de desfiintare a postului si in ce conditii se face? Ca nu am primit nimik.
3. Daca am semnat aceasta notificare si nu am facut tocmai bine, ce urmeaza? Ce pot sa mai fac sa primesc totusi somaj? daca in decizie se scrie ca ma desface cu alt articol decat 65, care ma indreptateste la somaj?
4. Aceasta decizie intar de azi, ziua in care am semnat-o sau de maine? Adica cele 20 de zile lucratoare sunt incepand de azi, ca fiind prima zi?

Daca lucrez cate 4 ore pe zi trebuie sa lucrez 20 de zile, deci os a primesc 20 de bonuri de masa? dar daca lucrez 10 zile cate 8 ore, mai primesc 20 sau numai 10?
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
lauricafl, utilizator
Cel mai recent răspuns: lauricafl , utilizator 18:33, 7 Iunie 2010
1. Data o primeati prin posta , preavizul incepea sa curga a doua zi dupa comunicare .

2. Decizia de concediere trebuie sa va fie comunicata dupa expirarea termenului de preaviz.

:offtopic:
Nu va scrieti mesaje consecutive ... aveti posibilitatea de a folosi butonul de editeaza pentru a va completa mesajul anterior , daca intre timp nu ati primit raspuns.
La oferirea celor 2 salarii compensatorii cums e calculeaza? Este salarul brut la care se aplica 16% impozit? Sau este salarul brut la care se aplica toate darile in astfel ramanand salariul net?
Este salariul brut din care se scad contributiile si ramane salariul net.
Salariu brut se ia in calcul
Am inteles ca se ia brutul inc alcul. Dar daca as avea minim pe economie 600RON. Net ar fi 461 salarul meu. Care va fi valoarea salariului compensator? 600*16% impozit sau se retin toate darile si ramane 461, cat e netul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)
Desfintare post - cum negociez? v_florina v_florina Buna ziua, Firma la care lucrez mi-a inmanat ieri o notificare pentru desfintarea postului de functionar. Am semnat pt luare la cunostinta. Contextul ... (vezi toată discuția)
Etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara. Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)