Pot face plangere penala unei prsoane pentru tentativa de inselaciune in urma celor cerute intr-un proces civil? In urma cu 6 ani am cumparat o casa, vanzatorul timp de doi ani nu avenit la incheierea contractului definitiv de vanzare cumparare astfel ca in 2006 am depus diferenta costului pe seama si la dispozitia vanzatorului (mai putin avansul care afost dat la incheierea precontractului) si am cerut instantei act apt de intabulare. Am intocmit expertiza extrajudiciara, mai apoi a fost ceruta expertiza judiciara in care vanzatorul a cerut sa se faca o varianta mult mai mica, adica mai putin o camera, cum ca doar atata a vandut nu cat este specificat in precontractul pe care l-a recunoscut in prima sedinta. S-a dat osolutie cu ogreseala, probabil eroare de tipar am facut recurs, dosarul s-a trimis din nou la instanta de fond unde acelasi vanzator solicita alte expertize (topo si constructii) iar de aceasta data nu tine cont de varianta din prima expertiza si cere sa se faca o varianta in care practic se imparte casa in jumatate. intre timp isi scoate de doi ani banii de la C E C si eu nu pot sa intabul casa pentru-ca procesul se tot amana. Cineva sa ma sfatuiasca ce sa fac, sau daca pot in urma celor recunoscute de vanzator si a celor cerute in expertize as puteaa sa fac o plangere penala impotriva lui pentru tentativa de inselaciune. Cu multumiri!
E cam tarziu. Plangerea penala se formuleaza in termen de doua luni de la data cand ati aflat cine este faptuitorul.La dvs. au trecut 6 ani.
av.M.Hornea
Nu cred ca exista motive pentru a plangere penala,dar in mod cert,indiferent cat de nefavorabila va este intarzierea solutionarii cauzei aflate pe rol, trebuie sa asteptati rezultatul procesului civil.