avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie lucrare executata la terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie lucrare executata la terasa blocului

Buna seara,

Va rog mult ajutati-ma intr-o problemna!
Acum aproximativ o luna asociatia blocului (5 scari fiecare a cate 9 etaje) a contractat o firma pentru a exectuta lucrari de reparatie a terasei blocului pentru scara 4 (scara ce incadreaza apartamentul nostru). Dupa receptia lucrarii si dupa prima ploaie mai importanta cantitativ in urma careia nu am sesizat nici o neregula, directoarea firmei respective a incasat integral c-valoarea lucrarii.
Mentionez ca asociatia blocului a incheiat contract cu firma respectiva, contract ce stipuleaza ca lucrarea este in garantie 5 ani.
In urma ultimelor ploi torentiale din Bucuresti au aparut pete de apa pe plafonul apartamentului in mai multe camere (dormitor, sufragerie, debara), pete in urma carora a aparut si mucegaiul.
Am contactat asociatia de proprietari, insa cum nu avem un administrator ci numai un presedinte de bloc (ce este in varsta si bolnav) si un gospodar al blocului, problema nu este tratata pe masura gravitatii ei#-o.
Directoarea firmei respective nu8 mai poate fi contactata sub nici o forma.
Intrebarea este unde as putea sa reclam acesta lucrare la terasa blocului si ce masuri am putea intrprinde noi ca si persoana fizica, deoarece suntem o familie cu doi copii mici (dintre care unul cu varsta mai mica de 2 ani) si nu putem locui in aceste conditii (putem pune sanatatea copiilor in pericol).
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 20:40, 23 Iunie 2010
Inteleg ca presedintele este neputincios (ar trebui schimbat), dar nici administrator nu aveti? Cine va calculeaza intretinerea, cine va incaseaza banii, cine a achitat plata lucrarii de la terasa?
Oricum ar fi, tot asociatia, prin reprezentantii ei, ar trebui sa se ocupe de contactarea firmei cu pricina. Eu stiu ca proba la o asemenea lucrare se face cu inundarea terasei, lucrare care este destul de elocventa pentru calitatea lucrarii.

Acum, daca Dv. nu va puteti bizui nici pe presedinte, nici pe administrator ...banuiesc ca nici comitet executiv nu aveti.... faceti o plangere la Protectia Consumatorului. Aveti datele firmei care v-a lucrat din contractul de lucrare si chiar din factura.

Mai aveti posibilitatea chemarii in instanta. E bine ca acest lucru sa fie facut de asociatie......Poate va sfatuiti si cu un avocat, desi inca o data o spun, asociatia este cea care a contractat lucrarea si tot ea va reprezinta in relatia cu tertii.
In vederea solutionarii ,aveti la dispozitie 2 variante
1-Reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari parte in contractul de executie,
detin obligatia contractuala ca pe perioada de garantie sa oblige executantul sa repare eventualele deficiente
2-Daca asociatia nu intelege sa se implice in solutionare,dvs ca si membru al asociatiei de proprietari,care ati contribuit la executarea respectivei reparatii,aveti dreptul sa actionati in instanta executantul
Pentru ca deja se aproprie intrarea in vigoare a obligativitatii asigurarii locuintelor,
dupa repararea deficientelor,puteti incheia polita de asigurare apartament,astfel incat in situatia neplacuta de mentinere a deficientelor ,puteti solicita obligarea la plata a c/v daunelor suferite
Va multumesc mult.
Incurajator:surrender:
ynocenta...contractul se face intre ..ASOCIATIE SI PRESTATOR...

proprietarul este legat de maine...si depinde de ce cuprinde contractul..sunt presedinti adm ,care pt un comision nu prevad obligatii pt firme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de la asociatia de locatari crysstyna22 crysstyna22 buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatii apartament ultimul etaj StRotaru StRotaru As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza ... (vezi toată discuția)