Buna seara,
Am o mareee problema, eu si sotul meu am cumparat un apartament in noiembrie 2009 cu banii cash, am stabilit in contract ca fostii proprietari sa stea in el pana la 31.05.2010.Noi i-am anuntat din aprilie ca o sa ne mutam de la 1 iunie si sa elibereze....insa ne tot lovim de refuzul lor, ne spun ca ei nu au unde sa se mute si ca nu pleaca din apartament cel putin 2-3 saptamani de acum incolo.O alta problema este ca eu m-am angajat in orasul in care avem apartamentul cumparat si stau la o colega in gazda(unde platesc chirie, ei nici macar bani pe chirie nu imi dau), sotul si bebelusul inca stau la socrii mei in alt oras la 100 km,toate astea pentru ca nu vor ei sa elibereze.La telefon mi-au spus ca nu am ce sa le fac, cum sa-i scot din casa pana cand nu vor ei sa plece.La interfon cand am fost acolo imi raspunde copilul si imi spune ca parintii nu sunt acasa.Spuneti-mi ce pot face legal sa putem sa ne mutam in apartamentul cumparat?
puteti face o cerere de ordonanta presedintiala, prin care solicitati punerea in posesia de fapt a imobilului situat in , sau pueti cerere investirea cu formula executorie a contractului de vanzare cumparare autentic, iar apoi prin intermediul unui executor judecatoresc sa intrati in posesia imobilului.
Daca detineti contract de vanzare cumparare legal,solicitati investirea cu formula executorie,contactati executor judecatoresc, in vederea intrarii in posesia bunului imobil proprietatea dvs
Am fost azi la un birou al unui executor judecatoresc si mi-a spus ca nu este de competenta lui, sa ma adresez unui avocat...intamplator in birou era si un avocat care a spus ca trebuie sa vada contractul, sa ii faca o notificare in prima faza, dupa care sa ii dau in judecata....o sa o fac si pe asta, insa azi nu am intrebat...cine suporta toate cheltuielile si care este exact procedura....in cat timp o sa reusesc sa ma mut in apartament1Multumesc!