Buna seara. Am o mica problema si as dori un sfat de la un profesionist. Am un bebelus in varsta de 1 an. Nu sunt casatorita dar tatal copilului l-a trecut pe cel mic pe numele lui, inca de la nastere. Acum nu prea ne intelegem f bine si doresc sa ma despart de el. Care sunt pasii de urmat in situatia in care as dori ca eu sa cresc pe micut?Multumesc
Este necesara promovarea pe rolul instantei a unei actiuni de incredintare minor si a stabilirii unei pensii de intretinere in favoarea acestuia., pensie care poate fi stabilita fie in procent de 25% din veniturile realizate de tata, fie in cunatum fix prortional cu acelasi procent - la venitul minim pe economie in situatia in care nu are venituri.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratului.
buna ziua .
va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune prin care solicitati incredintarea minorului si obligarea tatalui biologic la plata pensiei alimentare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Copil
mihaelamikimihaela
incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
ataela
Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte
Mik_vasi
Poate ma mai puteti ajuta cu cateva raspunsuri,daca ma hotarasc sa solicit o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului,pe tata o sa-l oblige sa ... (vezi toată discuția)