avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament primit in Romania pt roman cu cetatenie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament primit in Romania pt roman cu cetatenie straina

Pentru ca nu stiu cui sa pun aceasta intrebare o pun aici. Locuiesc de 20 de ani in Anglia si am pasaport britanic , fiind casatorita cu un englez. Pasaportul/Buletinul romanesc a expirat acum vreo zece ani. Parintii mei din Romania doresc sa imi lase testament apartamentul lor in Romania, dar nu au facut inca un testament formal.. As dori sa inteleg care sint implicatiile legale si cum pot sa am minimum taxe de platit in Romania in eventualitatea primirii sau vinderii acestui apartament.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:26, 8 Iunie 2010
Daca aveti documentele expirate nu inseamna ca v-a expirat cetatenia.
Sa faca parintii testamentele in favoarea dvs.
Ca sa platiti cat mai putin, dupa decesul fie si al unuia dintre ei, trebuie sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani ca sa nu platiti impozit.
Nu exista un minimum de taxe catre stat care sa poata fi platite.
Se va plati normal, fara exceptie.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
in testament este suficient sa fie trecut numele si prenumele dv. si codul numeric personal. faptul ca actele de identitate romanesti au expirat nu inseamna ca nu puteti primi mostenirea. in cazul in care sinteti unic mostenitor, testamentul mi se pare inutil, dar numai in acest caz. in rest, colegul consilier are dreptate.
Nici mie nu mi se pare util testamentul. E o formalitate in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)
Bunuri in comun sau separate - sot supravietuitor lauraconstantinescu7 lauraconstantinescu7 Subiect: Mostenire sot cetatean englez Buna ziua M-am casatorit cu un cetatean englez, care are doua fete majore din casatoria precedenta. Fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtain o carry de identitate provizorie romanesdca Sanhil Sanhil Sint cetacean roman si britanic care locuiedye in anglia . Nu mai posed nici un act de identitate romanesc validsi mici certificate de mastered romanesc. ... (vezi toată discuția)