Lucrez la o companie mare din octombrie 2009, recent mi s-a dat decizia de concediere in baza art. 65 ( desfiintare de post) deoarece se fac restructurari in firma. Motivul a fost...ultima venita, prima plecata, deoarece in urma evaluarii am obtinut nota cea mai mare dintre colegele mele si astfel nu aveau cum sa ma dea afara pe necorespundere profesioanala cum si-ar fi dorit. Astfel pe 30 iunie imi expira preavizul si as dori sa le cer salariile compensatorii ( 6 salarii..potrivit CCM transporturi) . Mentionez ca din martie 2010 mi s-a prelungit contractul pe inca 1 an . Ma poate afecta daca nu am contract pe perioada nedeterminata? Credeti ca am sanse de castig daca-i actionez in instanta? Deoarece au mai trecut niste colege printr-o situatie asemanatoare si au asteptat degeaba ca nu au platit nimic, motivul invocat fiind lipsa de fonduri, acum se judeca. Imi e frica sa depun cererea acum in timpul preavizului deoarece sigur mi-l vor revoca pt a ramane in continuare in functie, ceea ce nu mai vreau, mai ales ca stiu ca nu voi mai avea zile bune.
Imi puneti da vreun sfat?
Va multumesc!
Nu conteaza ca aveti contract pe durata determinata. Beneficiati de aceleasi drepturi ca si salariatii cu CIM nedeterminat.
Apoi, vedeti daca nu cumva in CCM transporturi este specificat ca ptr salariatii care au mai putin de 12 luni in societate se acorda mai putine salarii compensatorii. Nu stiu, dar este bine sa vedeti ptr ca sunt CCM-uri care au astfel de prevederi.
Actiunea in justitie o pune introduce dupa expirarea preavizului. Este bine sa depuneti la angajator, inainte, o solicitare in scris a acestor salarii compensatorii. Luati nr de inregistrare pe o copie ptr ca acest document il veti atasa la contestatie si veti dovedi ca ati facut si demersuri ptr salariile compensatorii.
Cerere de demisie
eduard62
Firma la care sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata imi solicita demisia. Acest lucru mi-a fost transmis de un avocat angajat de firma, dar nu mi s-au ... (vezi toată discuția)