avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restructurarea postului daca nu accept un CIM part-time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restructurarea postului daca nu accept un CIM part-time

Buna ziua!


As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra .Astazi m-au sunat de la RU si mi s-a spus ca nu isi mai permit sa mai tina o norma intreaga si mi-au propus sa trec de la un contract cu norma intreaga pe perioada nedeterminata la un contract part-time,iar in cazul in care nu sunt de acord vor restructura postul.Intrebarea mea este daca chiar pot sa recurga la aceasta metoda in conditiile in care firma a fost pe profit iar noi nu avem stipulat in contractul de munca punctele de lucru.Si daca nu sunt de acord cu solutia oferita de ei mai pot beneficia de somaj?


Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:23, 3 Aprilie 2011
1. Vi s-a dat de ales: ori part-time ori desfiintarea postului. Dvs. alegeti care varianta o doriti.
2. Nu conteaza ca firma are profit. Poate patronul nu este multumit cu profitul si vra unul mai mare. El hotaraste daca desfiinteaza sau nu un post. O face pe banii lui si pe riscul lui.
3. Daca desfiinteaza postul va concediaza cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
faptul ca noi nu avem stipulat in contractul de munca punctele de lucru nu conteaza? suntem cel putin 3 angajati cu aceeasi functie si acelasi calificativ in urma evaluarii anuale.

Multumesc
Angajatorul este cel care decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

in cazul restructurarii postului ar trebui sa imi ofere cel putin un salariu compensatoriu nu?


Multumnesc
yo_ionela a scris:

in cazul restructurarii postului ar trebui sa imi ofere cel putin un salariu compensatoriu nu?


Multumnesc


Numarul acestora este stablit prin CCM la nivel de unitate sau la nivel de armura de activitate ... CCMN care prevedea acordarea a cel putin un salariu nu mai este in vigoare.

Alte discuții în legătură

Somaj crisubforever crisubforever Din 2003 lucrez intr-o institutie, la o sectie ce urmeaza a fi restructurata, urmand ca jumatate din personal sa fie mutat intr-o alata sectie, inferioara ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Alina Alina Alina Alina Buna ziua Pe data de 20 iulie mi se termina concediu de crestere copil si societatea unde lucrez mi-a propus un contract de munca part time. Societatea la ... (vezi toată discuția)