avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restructurarea postului daca nu accept un CIM part-time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restructurarea postului daca nu accept un CIM part-time

Buna ziua!


As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra .Astazi m-au sunat de la RU si mi s-a spus ca nu isi mai permit sa mai tina o norma intreaga si mi-au propus sa trec de la un contract cu norma intreaga pe perioada nedeterminata la un contract part-time,iar in cazul in care nu sunt de acord vor restructura postul.Intrebarea mea este daca chiar pot sa recurga la aceasta metoda in conditiile in care firma a fost pe profit iar noi nu avem stipulat in contractul de munca punctele de lucru.Si daca nu sunt de acord cu solutia oferita de ei mai pot beneficia de somaj?


Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:23, 3 Aprilie 2011
Eu vreau sa refuz varianta part-time.Care sunt etapele care urmeaza in cazul restructurarii postului?


Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
yo_ionela, utilizator
1. Inseamna ca se desfiinteaza postul ocupat de dvs. in conditia de 8 ore pe azi (asa cum este prevazut in CIM) si se infiinteaza unul cu mai putin de 8 ore oe zi.
2. Dvs. veti fi concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate cu CIM.
3. Pentru aceasta vi se va acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care veti fi concediat. Perioada de preaviz face parte din executarea CIM.
Eu as opta pentru restructurarea postului deoarece din ce am inteles eu pe alte forum-uri la program part time nu beneficiez de somaj.Si ma gandesc ca nu imi garanteaza nimeni ca, daca eu accept aceasta modificare a contractului dupa 1-2 luni ei nu restructureaza de tot postul si n-as mai lua somaj, sau nu am inteles bine?Mentionez ca sunt angajat de 3 ani si in urma cu 2 ani am fost convocat pentru o cercetare de necorespundere profesionala din care am iesit cu bine.Conteaza si asta?

Multumesc frumos
1. Dvs. hotarati pentru care din variante optati.
2. In cazul CIM cu part-time stagiul de cotizare pentru somaj se ia proportional cu timpul normal de lucru de 8 ore pe zi. De exemplu la un CIM cu 4 ore pe zi se iau 2 luni de lucru pentru o luna de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj crisubforever crisubforever Din 2003 lucrez intr-o institutie, la o sectie ce urmeaza a fi restructurata, urmand ca jumatate din personal sa fie mutat intr-o alata sectie, inferioara ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Alina Alina Alina Alina Buna ziua Pe data de 20 iulie mi se termina concediu de crestere copil si societatea unde lucrez mi-a propus un contract de munca part time. Societatea la ... (vezi toată discuția)