am avut un accident, am lovit din spate un autoturism care a oprit brusc in fata mea si a virat la stanga peste linia continua. daca sunt gasit vinovat care e cea mai aspra pedeapsa pe care o pot primi .
multumesc .
In aceasta situatie, cand a rezultat decesul unei persoane, s-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si dosarul va fi trimis in instanta, care, in functie de materialul probator si concluziile expertizei tehnice auto ce se v-a efectua in cauza va stabili pedeapsa.
De obicei, in asfel de cazuri, daca nu aveti antecedente penale si nu ati fost sub influenta bauturilor alcoolice, se poate da o pedeapsa de inchisoare cu suspendare.
Despagubirile (materiale si morale, incluziv cele cu imormantarea si pomenile decedatului) sunt suportate de asigurator daca aveti o polita RCA valabila la data accidentului.
Permisul se anuleaza si va puteti prezenta la examen dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii instantei de judecata.
Va sfatuiesc sa anagajati un avocat care sa va reprezinte si eventual un expert auto pentru a participa din partea dvs la efectuarea expertizei.
Multa bafta !
va multumesc ptr. raspuns ,am casco la masina si expert care sa ma reprezinte daca se da culpa comuna ce mi se inimpla care este pedeapsa pe care o primesc? cel care a decedat este politist ,nu am antecedente penale si nici baut nu am fost, avocat i-mi iau dar imi este foarte teama ,am permis de 20 ani ,daca imi mai puteti da alte detalii va rog scuzati scrisul
Si daca este culpa comuna ( desi eu nu o vad din relatarile dvs ) , fapta in sine tot exista . Culpa comuna , va ajuta mult la individualizarea pedepsei , in sensul ca pedeapsa va tinde spre minim , putand fi chiar coborata sub minimul prevazut de lege .
Din pacate , in ambele variante , fie culpa comuna , fie doar culpa dvs , veti fi trimis in judecata ptr ucidere din culpa .
Daca sunteti la prima abatere si nu aveti antecedente penale si aveti si o conduita corespunzatoare fata de organele judiciare , regretati fapta , cel mai probabil vi se va aplica o pedeapsa minima cu suspendarea executarii .
Familia celui decedat se poate constitui parte civila si veti fi obligat in solidar cu asiguratorul la plata daunelor (care preia obligatiile dvs din moment ce aveti o asigurare valabila RCA la data savarsirii faptei ) , plus cheltuieli judiciare .