avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

am avut un accident, am lovit din spate un autoturism care a oprit brusc in fata mea si a virat la stanga peste linia continua. daca sunt gasit vinovat care e cea mai aspra pedeapsa pe care o pot primi .
multumesc .
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 10:56, 12 Iunie 2010
In aceasta situatie, cand a rezultat decesul unei persoane, s-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si dosarul va fi trimis in instanta, care, in functie de materialul probator si concluziile expertizei tehnice auto ce se v-a efectua in cauza va stabili pedeapsa.
De obicei, in asfel de cazuri, daca nu aveti antecedente penale si nu ati fost sub influenta bauturilor alcoolice, se poate da o pedeapsa de inchisoare cu suspendare.
Despagubirile (materiale si morale, incluziv cele cu imormantarea si pomenile decedatului) sunt suportate de asigurator daca aveti o polita RCA valabila la data accidentului.
Permisul se anuleaza si va puteti prezenta la examen dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii instantei de judecata.
Va sfatuiesc sa anagajati un avocat care sa va reprezinte si eventual un expert auto pentru a participa din partea dvs la efectuarea expertizei.
Multa bafta !
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
va multumesc ptr. raspuns ,am casco la masina si expert care sa ma reprezinte daca se da culpa comuna ce mi se inimpla care este pedeapsa pe care o primesc? cel care a decedat este politist ,nu am antecedente penale si nici baut nu am fost, avocat i-mi iau dar imi este foarte teama ,am permis de 20 ani ,daca imi mai puteti da alte detalii va rog scuzati scrisul
Si daca este culpa comuna ( desi eu nu o vad din relatarile dvs ) , fapta in sine tot exista . Culpa comuna , va ajuta mult la individualizarea pedepsei , in sensul ca pedeapsa va tinde spre minim , putand fi chiar coborata sub minimul prevazut de lege .
Din pacate , in ambele variante , fie culpa comuna , fie doar culpa dvs , veti fi trimis in judecata ptr ucidere din culpa .
Daca sunteti la prima abatere si nu aveti antecedente penale si aveti si o conduita corespunzatoare fata de organele judiciare , regretati fapta , cel mai probabil vi se va aplica o pedeapsa minima cu suspendarea executarii .
Familia celui decedat se poate constitui parte civila si veti fi obligat in solidar cu asiguratorul la plata daunelor (care preia obligatiile dvs din moment ce aveti o asigurare valabila RCA la data savarsirii faptei ) , plus cheltuieli judiciare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni inginerul77 inginerul77 buna ziua.din nefericire am o problema legata de un accident si anume: am accidentat o femeie de 79 ani pe trecerea de pietoni, aceasta decedand la ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima si fuga de la locul accidentului cozsmin cozsmin Buna seara . am si eu unele intrebari si as dori unele lamuriri. Acum 6 luni am facut un accident in Pitesti conducand un vehicul iar victima un Moped , in ... (vezi toată discuția)