avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie proprietati catre un frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie proprietati catre un frate

Buna ziua,
ma intereseaza daca se pot transfera, dona proprietati catre un frate, mai exact: in urma decesului parintilor eu si fratele meu am mostenit un apartament si 2 terenuri pe care le-am inregistrat fiecare pe noi. eu plec in strainatate si doresc sa transfer partea mea de proprietati pe fratele meu. cum este posibil acest lucru? si eventual, daca stiti, ce costuri implica.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: djred , utilizator 15:54, 8 Iunie 2010
Printr-un act de donatie autentic.
Fara depasirea cotei mostenitorilor rezervatari (daca eventual exista).
Mergeti la un Notar public si va lamureste totul, inclusiv pentru costuri.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
legalmgm, utilizator
Puteti merge la un notariat, cu actele imobilelor , si acolo veti afla care sunt costurile. Va trebui sa achitati onorariul notarului, impozitul pe transferul proprietatilor, si taxa de CF.
nu vad care ar fi avantajul dv. in aceasta operatiune juridica in afara unor taxe si impozite platite catre stat. indicat ar fi sa-i transmiteti numai folosinta bunurilor ... frate... frate dar, proprietatea e totusi proprietate.
nu vreau sa mai am proprietati pe numele meu
la harababura legilor din romania, nu stiu niciodata cand se va trezi cineva sa-mi execute proprietatile pentru o restanta la vreo firma de telefonie mobila sau alt fel de "asa zise" datorii
cunosc persoane care au patit-o
de aceea ma intereseaza subiectul de mai sus
mai am si o alta justificare personala: am un credit cu buletinul la care sunt restant de cateva luni. in prezent nu il pot plati dar intentionez s-o fac cu prima ocazie
nu am fost dator niciodata, dar am ajuns in prezent si nu as dori ca proprietatile mostenite de la parinti sa ajunga executate de "recuperatori legali" cum am auzit ca se procedeaza la noi, mai ales ca luat un credit negarantat cu nimic.
oricum banca nu imi ofera nici o solutie si nici un fel de ajutor.

va multumesc pentru raspunsuri
si mai astept si altele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul intre soti ; contractul de intretinere neneadanutz neneadanutz Am si eu nevoie de cateva lamuriri.....dar mai intai sa va expun datele problemei. Sot si sotie, in varsta de 75 ani si casatoriti de 50ani , fara copii, ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare apartament? chirileanucoca chirileanucoca as vrea sa stiu cum e mai avantajos un contract de vanzare -cumparare sau un act de donatie pentru un apartament .Mentionez ca se face doar un transfer de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)