avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare despre divort (parintii mei)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare despre divort (parintii mei)

Ok, deci : parintii mei au 25 ani de casatorie si de cateva luni sunt pe pragul divortului. Motivul principal este o rel extraconjugala a tatalui meu. In cazul unui divort in instanta va conta acest lucru la partaj (adik va putea obtine mama sa zicem 70-80 % din apartament ?) ? Interesul meu la partaj este in principal apartamentul si unele obiecte electrocasnice (cumparate exclusiv de mine ... sist audio / tv plasma ... etc). Daca sunteti in cunostinta de cauza cu vreo lege unde se specifica anumite proceduri in cazul partajului va rog postati legea si anul, sau daca stiti voi ceva orientativ de asemenea va rog sa postati . Va multumesc !!!
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2007
ContSters41046, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters41046 , utilizator 11:05, 13 Mai 2007
Nu va conta, privita ca atare, ca simpla relatie....
Ceea ce conteaza la partaj este contributia efectiva la dobandirea bunurilor comune.
Se pleaca de la prezumtia (presupunerea) de 50-50%. Dar, se poate dovedi ca un sot a avut o contributie majoritara la dobandirea bunurilor comune. De ex: un sot dovedeste ca a avut venituri mai mari, in timp ce celalat sot si-a risipit veniturile in afara casatoriei.
Oricum, bunurile pe care le-ati cumparat DVS. sunt ale dvs. si nu au cum sa intre la partajul bunurilor comune ale sotilor.
~ Conținut șters la cerere ~
da ... inca locuiesc cu parintii (desi am 20 de ani :| ). nu sunt si eu proprietar al apartamentului (nu am numele pe actul de proprietate) sunt doar parintii co-proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2007
ContSters41046, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj ariadna661 ariadna661 Buna ziua. Parintii mei detin in comun un apartament in Buc, o casa la tara si o masina, toate dobandite in timpul casatoriei. Precizez ca sunt casatoriti ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)