avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

In urma decesului ambilor parinti, eu si fratele meu am mostenit impreuna un apartament si o casa batraneasca cu terenul aferent. Am facut succesiunea la comn. Cum as putea iesi din indiviziune, in conditiile in care eu nu ma folosesc de nici una din proprietati. Mentionez ca el locuieste in apartament, iar casa necesita renovari pentru a putea fi locuibila. In principiu cazusem de acord sa vindem apartamentul, sa-i dau o diferenta de bani pt. a renova casa si sa se mute acolo, dar de cate ori gasesc un client nu reusesc sa inchei tranzactia din cauza lui.
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 14:58, 8 Iunie 2010
Buna ziua !
Fie efectuati un partaj voluntar la notariat (daca picati de acord cu privire la impartirea bunurilor ce urmeaza a le primi fiecare) fie solicitati iesirea din indiviziune in instanta - in acest caz puteti consulta un avocat- .
Asa cum a scris si adrianmarin, aveti doua posibilitati.
1. In situatia in care va intelegeti cu fratele dvs asupra modalitatii de partajare a bunurilor, va puteti adresa unui notar public in vederea incheierii unui act de partaj.
2. In situatia in care nu va intelegeti, sigura posibilitate este procesul in instanta.
Mai exista posibilitatea ca dvs sa vindeti cota parte din bunurile ce constituie masa succesorala unei terte persoane.
Vanzarea se poate face fara acordul fratelui dvs.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Astept un sfat tsd tsd In urma cu 6 ani mi am pierdut ambii parinti intr-un accident de masina,de atunci locuiesc impreuna cu fratele meu.Acum eu as vrea sa impartim(vindem) bunurile ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune pascudumitru pascudumitru Mama mea detine 3/4 din casa iar fratele ei detine 1/4 , noi am vrea sa renovam casa si sa mai construim o anexa la casa . Am cerut fratelui un acord scris ... (vezi toată discuția)