avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din diviziune

Mama mea detine 3/4 din casa iar fratele ei detine 1/4 , noi am vrea sa renovam casa si sa mai construim o anexa la casa . Am cerut fratelui un acord scris pentru a putea sa demaram lucrarile de renovare dar a refuzat sa il dea . Mentionez ca nu este facuta iesirea din diviziune . Putem sa facem iesirea din diviziune doar pentru casa si curte , mentionez ca mai sunt si alte ternenuri agricole , noi am vrea sa facem iesirea din diviziune doar pentru casa si curte . Care ar fi pasii ce sa-i urmam , sau ce modalitati avem pentru a putea sa renovam casa fara a cere ajutorul fratelui pentru ca oricum nu vrea sa-l dea?
Cel mai recent răspuns: silentk6 , utilizator 22:19, 16 Martie 2011
Da puteti formula partaj doar pentru o parte din bunurile
succesorale sau pentru toate bunurile.
Formulati actiune la judecatoprie prin are solicitati impartirea casei si curtii.
Din cate am inteles eu din raspunsurile pe care le-am mai citit pe-aici, se poate face iesirea din indiviziune (indiviziune e corect, nu se foloseste termenul de diviziune aici) doar pt casa si terenul pe care e aceasta, dar trebuie:
-fie sa va intelegeti cu fratele la notar;
-fie sa-l dati in judecata.
Alta cale nu prea are cum sa existe.

Pt anexa nu prea aveti cum, iar la renovarea casei, atata timp cat nu mutati vreun zid sau adaugati vreun etaj, ci faceti modificari minore, de aspect (zugraveala, schimbarea gresiei etc) nu cred ca aveti nevoie de autorizatie de constructie si deci nici de acordul fratelui.

Oricum ca sa fiti sigur intrebati pe cineva mai avizat. Sau poate va raspunde in continuare cineva. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
silentk6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa si teren monica084 monica084 In trecut acum 10 ani s- a stabilit impreuna cu un frate , ca eu si el sa ne ocupam de intretinerea mamei . Am facut la un moment dat succesiune de pe tata ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune in urma succesiunii lady1709 lady1709 Buna ziua, In urma succesiunii dupa moartea tatalui si odata cu renuntarea mamei la partea ei in favoarea copiilor, au rezultat 2 cetificate de mostenitor, ... (vezi toată discuția)
Coproprietari prin mostenire ppp974273 ppp974273 Buna ziua, Sora si fratele au devenit prin mostenire coproprietarii casei parintesti de la tara, fiecare avand certificatul de mostenitor si platind ... (vezi toată discuția)