avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general P.F.A
Discuție deschisă în Contabilitate în general

P.F.A

buna ziua ma numesc liliana si am un P.F.A.,astazi am primit un plic in care am fost instintata ca trebuie sa platesc retroactiv pe anii 2008,2009 si 2010la casa judeteana de pensii altfel voi fii amendata cu suma de 600 lei eu platesc o pensie privata de aproape 3 ani exista lege care sa ma oblige va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Seria , Avocat 21:34, 8 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Stimata doamna Liliana,
Art 5 lit. d) din Legea nr. 19/20002000 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale stipuleaza ca sunt asigurate obligatoriu persoanele care desfasoara activitati economice independente, incluzând aici si Persoanele Fizice Autorizate care au avut venituri anuale de egale cu cel putin 3 salarii mediibrute pe economie.
Deci, daca va incadrati in aceste venituri veti fi obligata sa achitati contributia la CAS chiar daca cotizati si pentru o pensie privata
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Ioan Seria, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru corectura.
Nu am verificat legea daca a fost actualizata .
Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass,cas pentru pfa flay flay Buna ziua. Caut un raspuns in cazul meu: Sunt student,de 3 luni angajat si pe langa aceasta am un PFA care nu realizeaza nici un venit.In acest caz mai ... (vezi toată discuția)
Pfa-urile trebuie sa dispara din romania din cauza contributiei de asigurari de sanatate pe legea 95 din 2006 ? lazarescu_irinel lazarescu_irinel Buna ziua ! Acum un an am deschis un PFA cu un punct de lucru intr-o piata. Dupa 2 luni am inchis acel punct de lucru pentru ca nu am mai putut plati chiria. ... (vezi toată discuția)