avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta partaj soti- radiere notari din cartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta partaj soti- radiere notari din cartea funciara


Buna ziua,
care instanta este competenta sa solutioneze cererea de radiere notari din cartea funciara( respectiv sechestru asigurator si interdictia de vanzare). Cu cat se timbreaza cererea?
Astept parerile dvs.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters152499 , utilizator 21:38, 8 Iunie 2010
Cererea de radiere se poate face direct la OCPI unde depuneţi sentinţa definitivă şi irevocabilă care atestă că sarcinile nu mai subzistă sau la judecătoria în raza căreia imobilul îşi are sediul.
În ultima speţă pe care am avut-o la Curtea de Apel pentru radiere ipotecă am fost obligat să timbrez la valoare.
1. Cererea de radiere a sechestrului si a interdictiei se depune la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara competent, conf. Anexei nr.1 a Ordinului nr.633/2006.
2. Cererea va avea anexat actul doveditor al stingerii sechestrului, in original sau copie legalizata.
3. Tariful pentru radiere este 60 RON conf. Ordin 39/2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform noului cod civil, este necesar ca cererea de radiere a ipotecii pe o constructie sa fie intocmita de catre banca in forma autentica la notar ? dancielo77 dancielo77 De curand am accesat un credit de 50000 euro la banca x, prin care am refinantat anticipat si inchis doua credite mai vechi la banca Y, unul din cele doua ... (vezi toată discuția)
Acord radiere ipoteca prima casa Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa, achitat integral la momentul de fata. Am inceput demersurile pentru radierea ipotecii. ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)