avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe Autostrada Soarelui A2
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe Autostrada Soarelui A2

Buna ziua, as avea nevoie de cateva sfaturi privind urmatoarea problema.
Pe 07.06. 2010 am avut un accident pe autostrada A2, am lovit in spate un autoturism care incetinea pentru ca pe autostrada trecea o turma de oi. Accidentul a avut loc chiar la intrarea pe autostrada sensul de mers dinspre Constanta spre Bucuresti. Dupa ce se urca pe autostrada este o curba spre stanga inainte de podul Saligny, in locul acela turma de oi era indrumata de catre un echipaj de politie spre iesire. Ciobanul a fost amendat pentru ca era pe autostrada cu animalele abia in momentul in care s-a produs accidentul.
As vrea sa stiu daca dau in judecata CNADNR, pentru ca a permis intrarea pe autostrada a ciobanului cu turma de oi, fapt in urma caruia a rezultat evenimentul rutier in care am fost implicat, si sa imi recuperez banii pe daunele autoturismului.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 00:00, 18 Iunie 2010
A propos de reusita,poate fi dat in judecata proprietarul oilor.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
floare _de_ colt, utilizator
si daca pe autostrada erau lesinate 2 berze pe cine mai trageati la raspundere ?
si mie mi s-a intamplat sa lovesc pe cineva cu auto din spate dar sunt constient ca eu am fost de vina ca nu am pastrat distanta.
daca tot era curba era normal sa incetiniti si nu cred ca aveati viteza prea mare dar cred ca ati fost un pic neatent.
daca erau 2 berze lesinate pe autostrada tot pe cnanr trageam la raspunedere pt ca se ocupa de buna funcionare a autostrazii.
iar daca ati stii despre ce zona vorbesc, cea chiar la intrare de la cernavoda, ati stii despre ce vorbesc.
Intr-o tara normala, unde autostrada e autostrada si nu intra oi, cai, caini, autostopisti sau fete la produs datul in judecata al societatii care gestioneaza autostrada ar fi fost un act normal si chiar cu succes asigurat. Din pacate in Romania autostrada are inca statut de drum comunal si gestiunea ei este pe masura.

Personal am vazut microbuz oprind pe banda de urgenta ca sa ia persoane cu autostopul, va dati seama ce inconstienti sunt unii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins de camera rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Am uitat astazi ca mi-a expirat rovignieta. Am plecat e la Cluj, am trecut prin Valcele (acolo e camera rovignieta), din Turda am intrat pe autostrada, la ... (vezi toată discuția)
Avarierea masinii flav88 flav88 am si o problema,am lovit o turma de capre intr-o noapte si mi-am avariat masina,politia a gasit vinovat proprietarul,nu am casco deci trebuie sa mi se repare ... (vezi toată discuția)
Obligația polițistului rutier de a efectua test de alcoolemie în caz de accident andreiv78 andreiv78 În ce situații, atunci când are loc un accident rutier, polițistul constatator este obligat să verifice alcoolemia șoferului vinovat? Cu o ... (vezi toată discuția)