sunt o mama de 25 de ani. am un copil de 3ani cu un barbat cu care traiesc de 9 ani in concubinaj.m-a batut si m-a umilit in toti acesti ani si m-am hotarat sa-l parasesc.vreau sa plec in spania,dar vreau sa stiu:pot lua si copilul cu mine avand in vedere ca este trecut pe numele lui?rog raspuns URGENT pt ca vreau sa fac acest pas cat mai repede;mi-e frica de el!
Formulati actiune de incredintare copil.
Dupa ce aceasta hotarare ramane definitiva si
irevocabila puteti pleca cu polilul fara a mai avea acordul lui.
Pentru a putea pleca din tara fara acordul tatalui, este necesar sa promovati o actiune pe rolul instantei avand ca obiect incredintare minor si daca doriti cu un al doilea capat de cerere stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului si obligarea tatalui la plata acestuia,
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de incredintare veti putea parasi tara cu minorul fara acordul tatalui acestuia.;)
multumesc frumos pt raspuns.problema este k legea in aceasta tara este prost facuta si pe mine nu ma protejeaza deloc.ce fac eu pana se da sentinta?si copilul?cu cine trebuie sa stea?eu unde sa stau?nu am unde.la rude? barbatul meu m-ar gasi imediat. m-as duce oriunde dar dak nu am bani...dintr-o relatie k a mea,nu se poate scapa vie/u.unul trebuie sa moara si aproape intotdeauna femeia moare.in fiecare zi vezi la stiri cazuri din astea care se termina tragic...ce speranta sa mai ai?