avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament / Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament / Mostenire

Buna ziua as dori si eu un raspuns la o intrebare. Bunica mea doreste sa treaca tot ce are pe numele meu, sa fiu unica mostenitoare. Are un singur copil (tatal meu). Imi poate face testament cu mai mult de jumatate din averea totala? Am inteles ca nu, dar chiar nu exista nicio posibilitate? ex: Donatie, etc. Cat de mult este obligata prin lege sa-i lase tatalui meu? Multumesc anticipat.
va poate face act de vanzare cumparare fara probleme.
Imi poate face act de vanzare cumparare la tot, sau doar la 50 % din tot ce are? Am inteles ca legea o obliga sa-i lase fiului 50%, sau am inteles gresit? multumesc.
exista ceea ce se numeste simulatie in contracte si in baza acesteia orice contract poate fi anulat si mai exista rezerva succesorala...
~ Conținut șters la cerere ~
Dar nu stiti cumva si cat la suta este rezerva succesorala? :(

Alte discuții în legătură

Aspecte succesiune hingheru001 hingheru001 salut : am si eu o intrebare mama cu tatal meu sau despartit si eu sunt singurul copil , tatal meu sa recasatorit si bunica mea ( mama tatalui ) e bolnava rau ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti ,daca tata a vandut casa cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera la una din surori ,fiind singurul lui bun, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)