Buna ziua as dori si eu un raspuns la o intrebare. Bunica mea doreste sa treaca tot ce are pe numele meu, sa fiu unica mostenitoare. Are un singur copil (tatal meu). Imi poate face testament cu mai mult de jumatate din averea totala? Am inteles ca nu, dar chiar nu exista nicio posibilitate? ex: Donatie, etc. Cat de mult este obligata prin lege sa-i lase tatalui meu? Multumesc anticipat.
Rezerva unui singur descendent ( adica daca tatal e copil unic) este de 1/2 din masa succesorala.
Dar, daca faceti contract de vanzare-cumparare cu pret determinat sau determinabil, real ( sincer si serios) sau contract de intretinere, acestea nu vor trebui sa respecte rezerva tatalui si nici nu vor putea fi atacate ( chiar dc le ataca, instanta ii va respinge actiunea).
bunica va poate vinde numai bunurile dansii proprii. daca a existat si un bunic si bunuri comune cu acesta, se dezbate succesiunea dupa bunic, mostenitori fiind bunica si tatal dvs
Donatie deghizata
pusa2mimi
Va rog sa ma lamuriti ,daca tata a vandut casa cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera la una din surori ,fiind singurul lui bun, ... (vezi toată discuția)