avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prea mult de plata la intretinere, nejustificat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prea mult de plata la intretinere, nejustificat

Buna ziua, am si eu o problema, am foarte mult de plata la intretinere,niste restante, sume mari, de care nu stiam si am platit lunar,am mai pierdut din chitante . cum pot cere dovezi , ce acte ar trebui s ale cer pt a justifica aceste sume. m,ultumesc
Va adresati cu o cerere in acest sens Presedintelui de asociatie, iar pe exemplarul dv. sa va scrie data primirii si sa va semneze. Acesta este obligat ca, in termen de 5 zile sa va raspunda. Solicitati, de asemenea, aceste informatii privind sumele datorate, pe ce perioade, ce reprezinta si sa vi se justifice aceste sume daca dv. stiti ca ati platit regulat, lunar toate sumele datorate asociatiei.
Daca nu veti primi raspunsurile solicitate, sau le veti primi dar acestea vi se par ca sunt nelegale, va mai puteti adresa Primariei - Serviciul Relatii cu Asociatiile de proprietari, solicitand efectuarea unui control al actelor contabile pentru stabilirea daca aceste sume presupus datorate sunt si real datorate.
Daca nu veti obtine nici acum ajutorul necesar si nu va veti edifica daca, in mod real, datorati sumele pretinse, asteptati sa va dea in judecata asociatia, situatie in care va trebui sa dovedeasca toate sumele pretinse: ce reprezinta, ce suma este datorata, penalitatile : cuantum, e legal sau nu, aplicarea este corect realizata, daca s-au scazut sumele achitate sau nu etc. In fata instantei veti putea solicita si efectuarea unei expertize contabile pentru stabilirea concreta a situatiei de fapt. Poate ca administratorul a tinut o contabilitate dubla, poate nu s-au inregistrat platile efectuate de dv., poate ...sunt multe variante posibile...;)
Platile facute de Dv. sunt evidentiate in registrul de casa.
Cu listele din urma si cu registrul de casa alaturi vi se poate face o situatie la zi.
multumesc pt ajutor, da, asta am cerut, sa mi se aduca chitantierul de la inceputul anului pana in prezent, sa vad de unde este o restanta mare.desi eu am platit, e suma mult prea mare. astept saptamana viitoare sa vad daca imi vor aduce documentele.
buna ziua, tocmai azi am fost la administrator sa le dau cererea pt a-mi justifica suma mare restanta,normal, nu au primit-o frumos, le-am spus ca in 5 zile sa ne dea raspunsul, ei (presedintele,administratora) strigau in 30 zile, atunci cand vom plati datoria ne vor raspunde...am facut 2 exemplare, unul semnat,cu data si stampila administratiei a ramas la mine.
intrebare: CE POT FACE DACA NU IMI RASPUND LA CERERE IN 5 ZILE, SAU DELOC??
Asta cu 5 zile de unde ati scos-o?
In lege este prevazut ca daca Dv. puneti intrebari asupra cheltuielilor din lista de intretinere in 10 zile, sa vi se raspunda in 7 zile. Dar asta in ce priveste cheltuielile curente.
In privinta restantei pe care o aveti nu puteti sa le pretindeti un raspuns in 5 zile, pentru ca asa vreti Dv.
Este problema Dv. ca nu ati sesizat la fiecare luna ca aveti o restanta .....care nu trebuie sa fie pentru ca ati fi platit, eventual.....
Plus ca neavand chitante pentru acele plati pe care pretindeti ca le-ati facut, din start ii puneti pe ei sa caute acul in carul cu fan.
Sa stiti ca o plata care nu poate fi dovedita prin chitanta este interpretata ca nefiind facuta. Nicaieri nu sta nimeni de vorba cu Dv. daca nu aveti o dovada ca ati platit. Or administratorul si presedintele asociatiei va fac o favoare ca se apuca sa caute in acte o prezumtiva plata.......

Raspunsul pot sa vi-l dea in 30 zile. Este termenul legal pentru ca o autoritate sa raspunda la o sesizare.

Alte discuții în legătură

Plata cote intretinere otto2007 otto2007 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: Platesc luna de luna intretinerea la asociatie . Refuz insa sa platesc sumele pe care ei le trec ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere provenind din reesalonari radet Maria00 Maria00 Buna ziua In urma cu aprox 2 ani asociatia de proprietari si-a dat seama ca timp de 3 ani de zile administratorul nu a achitat nicio factura de utilitati si ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere kondorul kondorul Buna seara, Va rog cititi cu rabdare. Incepand din iunie 2015 administratorul asociatiei de locatari a fost destituit din functie, deoarece in perioada ... (vezi toată discuția)