avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prea mult de plata la intretinere, nejustificat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prea mult de plata la intretinere, nejustificat

Buna ziua, am si eu o problema, am foarte mult de plata la intretinere,niste restante, sume mari, de care nu stiam si am platit lunar,am mai pierdut din chitante . cum pot cere dovezi , ce acte ar trebui s ale cer pt a justifica aceste sume. m,ultumesc
asta cu 5 zile tot de pe acest forum am aflat-o, daca va uitati mai sus putin .
@teodormiha
Mda! Informatia este putin eronata.
Iata ce scrie in HG 1588/2007 Norma de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare. organizare si functionare a asociatiilor de proprietari - singura lege (cu normele ei de aplicare) valabila pentru functionarea asociatiilor de proprietari.
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
................................

c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Remarcati ca este vorba de contestatie la cota de intretinere, or ce anume cereti Dv., o adevarata situatie retroactiva cu cotele si platile acestora in decurs de cateva luni bune, inseamna o cercetare mai laborioasa prin actele asociatiei.

Textul legii precum si al HG le puteti accesa din primul topic de la aceasta sectiune intitulat Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cote intretinere otto2007 otto2007 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: Platesc luna de luna intretinerea la asociatie . Refuz insa sa platesc sumele pe care ei le trec ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere provenind din reesalonari radet Maria00 Maria00 Buna ziua In urma cu aprox 2 ani asociatia de proprietari si-a dat seama ca timp de 3 ani de zile administratorul nu a achitat nicio factura de utilitati si ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere kondorul kondorul Buna seara, Va rog cititi cu rabdare. Incepand din iunie 2015 administratorul asociatiei de locatari a fost destituit din functie, deoarece in perioada ... (vezi toată discuția)