Domnule, dv faceti cum doriti ca doar suntem intr-o lume libera. Dar legea este asa cu am citat mai sus. Suparati-va pe lege si nu pe noi.
Reiau doar o parte din ce spuneti pentrui a ne lamuri:
Dvs. chiar sunteti lipsiti de logica matematica care spune (in acest caz) ca salariul presedinte+administrator+cenzor trebuie calculat in mod egal pt. fiecare ap. pentru ca munca este aceeasi indiferent de suprafata apart. si de nr. de persoane care-l locuiesc iar salariul ingrijitorului trebuie calculat functie de nr. de persoane din apartament si nu de suprafata apart. pt. ca nu-l pui pe ingrijitor sa faca curat in apartamente ci pe spatiile comune, care se murdaresc functie de nr. de persoane care-l strabat.
Chestiunea cu logica matematica o deslusiti mai jos.
In asocaitia mea (si in multe altele0 avem apartamente de 28 m.p., de 52, 68, 92 m.p. si spatii comerciale care au acelasi tratament ca si apartamentele (ca si cheltuieli) cu suprafete utile de 10 m.p. 120 m.p. 787 m.p. 1990 m.p.. In toatal asocaitia cuprinde peste 10.000 m.p din care 4.000 mp. sunt spatii comerciale, birouri, reprezentante (la demisol, parter, meznin, si cateva la etaje diferite).. Sunt 115 apartamente care au in total 6000 m.p si doar 13 persoane juridice cu 4000 m.p.
Matematic (si logic) suprafata folosita de acesti agenti economici (13) reprezinta 40% din suprafata utila a asociatiei iar suprafata apartamentelor 60% (115 ap.).
Eu aplic legea ca asa este corect si chiar este convenabil pentru ca in acest fel pot sa repartizez 40% din cheltuielile salariale, administrative... pe acesti agenti economici si 60% pe apartamente.
Daca as fi repartizat cheltuielile salariale si administrative egal pe numar de apartamente si spartii comerciale indiferent de marimea lor as incalca legea si-apoi ar fi in dezavantajul proprietarilor de apartamente. Nu ar fi corect ca un apartament cu o camera de 28 m.p. sa plateasca cheltuieli salariale, administrative si gospodaresti la fel ca agentul economic cel mai mare care are 1990 m.p.. De ce?
Apartamentul cu o camera are de obicei o persoana, cel cu 3 camere are 2 - 4 persoane... iar agentii ec poat avea mai multe persoane care desfasoara activitate acolo.
Apartamentul cu o camera are un apometru, cu 3 camere are 2 apometre, iar agentul cu 1990 m.p are 7 apometre care trebuiesc citite lunar.
Numarul de coloane de apa rece, calda, caldura, canalizare sunt diferite la o garsoniera , la 3 camere sau la spatiile de sute sau mii de metri patrati. Asa ca si avariile sunt diferite si munca pentru verificarea si remedierea lor este diferita.
Am multe alte argumente in sustinerea legii si a aplicarii acesteia, inclusiv situatia cand ajungem in instanta cu un restantier iar judecatorul constata ca asocaitia nu a repartizat cheltuielile salariale, administrative pe cota indiviza conform legii si-am stabilit o suma egala unei garsoniere cu un proprietar ca si unui apartament cu 3 camere cu 4 locatari sau egala cu suma repartizata agentului economic care este proprietarul a 1990 m.p si sute de oameni care intra si ies zilnic.
Si ultima chestiune de "logica matematica" cum spuneti dv:
Va rog sa nu mai faceti asemenea aprecieri si afirmatii fara a argumenta legal ceea ce sustinet. Altfel o sa ma obligati sa va sterg mesajele.